Excelsior start met gelijkspel tegen Fortuna Sittard

0
Excelsior Rotterdam keeper Sonny Stevens red bij een aanval van de debutaant in de eredivisie Fortuna Sittart, echter valt later uit door een blesurre opgelopen bij deze actie

Excelsior heeft in haar openingswedstrijd een punt gepakt tegen het gepromoveerde Fortuna Sittard.

Het bleef bij 1-1. Voor de Kralingers was het een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste helft was het Hadouir die met een heerlijke vrije trap bijna voor 1-0 kon zorgen maar de lat stond in de weg. Doelman Stevens moest zich laten vervangen na een botsing met Novakovich. Excelsior liet bij vlagen leuk combinatie voetbal zien.

Na een halfuur was het Hadouir met de corner die Mattheij wist binnen te koppen. Voor de Rotterdammers leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft kwamen de Limburgers uitstekend uit de startblokken. Damen wist een kopbal katachtig te pakken waardoor de Kralingers wisten te ontsnappen. Maar Smeets wist voor Fortuna met een schitterende goal voor 1-1 te zorgen.

Het werd voor de Rotterdammers nog erger na een terechte rode kaart voor Bruins. Hadouir had nog de kans om Excelsior de volle buit te bezorgen maar schoot de bal naast. Zo begint debuterende trainer Adrie Poldervaart met een punt in de Eredivisie.