Droogte brengt problemen bij regioclubs

10
Complex Egelantier Boys/Pretoria aan de Schulpweg

De droogte heeft er bij meerdere regioclubs voor gezorgd dat de natuurgrasvelden voorlopipg niet meer gebruikt zullen worden om te bespelen. Zo zal er bij onder meer Sliedrecht en Tricht de komende weken alleen op kunstgras worden gevoetbald.

Pernis, Egelantier Boys en Pretoria kunnen de komende periode wegens een gebrek aan kunstgras waarschijnlijk geen gebruik van de velden maken. De twee velden aan de Schulpweg zijn niet te besproeien volgens de vereniging. Bij vv Pernis is het ook niet mogelijk op de grasvelden te trainen.

Voor Sliedrecht betekent dit dat er van de in totaliteit zeven beschikbare velden nog maar twee in gebruik genomen kunnen worden. Dat heeft invloed op met name lager spelende elftallen, die op doordeweekse avonden vaak zijn aangewezen op de natuurgrasvelden.

Er zijn ook verenigingen met een grote werkploeg en voldoende pompen om de velden te beregenen. Onder meer bij Heinenoord en Zuidland liggen de velden er perfect bij.

Cor Reedijk heeft het veld van Heinenoord perfect groen.
Bij Hellevoetsluis zetten ze grof geschut in.
De velden van Zuidland zijn de gehele zomer beregend.