ASWH laat winst tegen Westlandia glippen

0

ASWH leek vanmiddag op een bloedheet sportpark Schildman op weg naar de eerste overwinning in de voorbereiding. Halverwege stond de ploeg van trainer Cesco Agterberg met 2-0 voor tegen Westlandia. Een op dat moment logische afspiegeling van de verhoudingen. Na rust kwam ASWH echter minder sterk voor de dag en na een onverwachte aansluitingstreffer konden de bezoekers uit Naaldwijk in de slotfase zelfs nog op gelijke hoogte komen. Daardoor stapte ASWH, dat met het oefenduel een kort trainingsweekend in Hoenderloo afsloot, toch met een licht teleurgesteld gevoel van het veld.

De Ambachters kwamen een dag eerder bijeen in Hoenderloo. Daar werd ‘s middags getraind op het schitterende trainingsveld bij het Fletcher Hotel Victoria. Tevens werden diverse presentaties gehouden en kon aan teambuilding worden gedaan met de vernieuwde selectie. Uiteraard hoopte de ploeg dit te vertalen in een zege op Westlandia. Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. Een ondanks de hoge temperaturen toch energiek ogend ASWH legde de nummer vijf van de derde divisie zondag van vorig seizoen duidelijk haar wil op. Dit resulteerde al vlot in enkele kansen, waarbij vooral Ismail Yildirim betrokken was. De openingstreffer viel echter pas na een half uur. Josh Gross Santana, die zijn officieuze debuut in het shirt van ASWH maakte, stond met een goede voorbereidende actie aan de linkerkant aan de basis van de 1-0. Zijn voorzet werd door Sanzio Dieterich achter de doelman geschoten. Kort voor rust verdubbelde Ismail Yildirim de marge door alert een rebound te benutten, die ontstond na een goede doelpoging van Lester Pires.

In de tweede helft leek ASWH, dat tien keer had gewisseld, door te drukken. Al vroeg was er een mooie kans voor de ingevallen Sam van de Kreeke, maar hij vond het doel net niet. Min of meer uit het niets kwam Westlandia vervolgens uit een counter terug in de wedstrijd. Giovialli Serbony scoorde na een wat vreemde klutssituatie. Toch was ASWH, ondanks het mindere spelniveau dan voor rust, daarna ook nog de betere ploeg. Linksback Yassine Belghar hielp de Ambachters bijna aan een ruimere voorsprong, maar helaas trof hij na een sterke actie de paal. In de slotfase profiteerden de gasten optimaal van slordig verdedigen bij ASWH. Andermaal kon Giovialli Serbony zijn naam aan het doelpunt verbinden.

Zo werd het dus 2-2 en dat was toch een klein smetje op een verder prima verlopen trainingsweekend. Wel gaf het de trainer ongetwijfeld een beeld van de punten waaraan nog gewerkt moet worden. Komende week neemt ASWH deel aan het Van Donge & De Roo toernooi bij Smitshoek. Dinsdagavond treffen de Ambachters eerst hoofdklasser SC Feyenoord, zaterdagmiddag wacht een ontmoeting met organisator Smitshoek, eveneens een hoofdklasser. De vierde deelnemer is hoofdklasser Capelle, maar daar speelt ASWH niet tegen.

ASWH – Westlandia 2-2 (2-0). 30. 1-0 Sanzio Dieterich 44. 2-0 Ismail Yildirim 52. 2-1 Giovialli Serbony 83. 2-2 Giovialli Serbony

ASWH: Kristijan Nikolic (46. Stefan Kok); Clarence Bijl (46. David Almeida), Menno Vooges (46. Stanley Husen), Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve (46. Mels van Driel), Josh Gross Santana (46. Yassine Belghar); Nick Slotboom (46. Jesper van den Bosch), Fabian Korporaal (46. Lars Bosscha), Sanzio Dieterich (46. Nebi Tiryakioglu); Lester Pires (46. Bilal El Amrani), Ismail Yildirim (46. Sam van de Kreeke / 83. Serkan Tanriseven)