Veel regioploegen bij loting eerste ronde KNVB-beker

0
Foto: Mischa Keemink, VKSportphoto.com

Bij een nieuw seizoen hoort uiteraard ook een nieuw toernooi om de TOTO KNVB Beker. Aanstaande zaterdag om 10.00 uur gaan in totaal zeventig amateurclubs in de kokers voor de loting van de twee kwalificatierondes.

Uit de regio zullen veel ploegen deelnemen. Naast Feyenoord, Sparta, Excelsior en FC Dordrecht zullen ook amateurploegen Excelsior Maassluis, Barendrecht, Brielle, Kozakken Boys, FC ‘s Gravenzande, ASWH, SteDoCo en Westlandia deelnemen.

Namens bekerhouder Feyenoord zal Ridgeciano Haps de loting verrichten, op de KNVB Campus. Heinrich Welling geniet momenteel van zijn vakantie en is daarom niet aanwezig; zijn rol zal ingevuld worden door competitieplanner Timo Reessink. De loting wordt live uitgezonden op totoknvbbeker.nl.

De halvefinalisten uit de districtsbekers (24) en de derdedivisionisten (34) zijn geplaatst voor de eerste kwalificatieronde. De teams uit de Tweede Divisie, (12, zonder de periodekampioenen die al geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi) zijn zeker van een plek in de tweede kwalificatieronde.