‘Smitshoek hoopt op Simon Kelder als voorzitter’

0

De voetbalvereniging Smitshoek hoopt Simon Kelder te strikken als nieuwe voorzitter. Dat meldt het Barendrechts Dagblad.

De Barendrechter met ruime bestuurlijke ervaring is de droomkandidaat om Marco Rensma op te volgen, die stapte met het hele bestuur op vanwege de kunstgrasveldaffaire.

Kelder is drie jaar geleden ook al benaderd. Hij bevestigt dat hij gesprekken met Smitshoek voert. ”Maar het is niet zo dat ik al ‘ja’ heb gezegd”, aldus Kelder. ”Ik kom regelmatig bij Smitshoek en ik koester wel degelijk een bepaalde sympathie voor deze club, maar het is nog veel te prematuur om te zeggen dat ik voorzitter word.”

Kelder was 22 jaar voorzitter van BVV Barendrecht, daarna van Excelsior en zat in de raad van commissarissen van de KNVB. Daarnaast had de 74-jarige Barendrechter nog andere functies onder meer bij de Coöperatie Eerste Divisie (CED). In Barendrecht zit hij namens de VVD in de gemeenteraad.