FC ’s-Gravenzande bereikte het toernooi om de TOTO KNVB-beker door vorig seizoen door te dringen tot de halve finale. De ploeg van trainer Richard Elzinga (foto) bereikte daarna zelf de finale, maar verloor daarin met 2-0 van Sportlust’46.

Voor FC ’s-Gravenzande dus een fraai podium om mogelijk door te dringen tot het toernooi waaraan ook de betaald voetbalclubs meedoen vanaf de eerste ronde. De ploeg van Elzinga krijgt het echter al voor de kiezen in de kwalificatierondes.

In de eerste kwalificatieronde ontmoeten de Westlanders zondag Derde Divisionist Quick. Elzinga: ,,Ik ben in ieder geval blij dat we thuis spelen en tegen een ploeg uit de regio. Het zou erg vervelend zijn als je ergens 250 km verderop zou moeten spelen.”

,,Op dit moment weet ik nog niet veel van Quick; ik heb ze een jaar geleden eens zien spelen en toentertijd was het een gemakkelijk voetballende ploeg. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

Arbeid

Over het bekertoernooi zegt Elzinga: ,,Hier hebben afgelopen seizoen veel arbeid in gestoken en nu gaan we er alles aan doen om dat een vervolg te geven. Heerlijk ook dat we zo vroeg in het seizoen al weer een wedstrijd hebben die ergens om gaat!”

De winnaar van het treffen tussen FC ’s-Gravenzande en Quick wacht in de tweede kwalificatieronde weer een zware tegenstander. Het in de Tweede Divisie uitkomende Excelsior Maassluis.