Ook in vrouwenvoetbal komend seizoen Beloftencompetitie

0
Foto: John Groeneweg

Komend seizoen zullen de Beloftenteams in het vrouwenvoetbal niet meer actief zijn in de Topklasse, maar in en aparte Beloftencompetitie. Jong ADO Den Haag behoort tot de acht teams die in deze competitie zullen uitkomen, meldt Vrouwenvoetbalnieuws.

De teams in deze nieuwe competitie zijn Achilles’29, ADO Den Haag, Ajax, FC Twente, SC Heerenveen, KNVB Talententeam Zuid, PEC Zwolle en VV Alkmaar. Er wordt een volledige competitie afgewerkt, waarna de kwartfinales en halve finales (beide met een thuis- en uitwedstrijd) en uiteindelijk de finales in Zeist zullen bepalen wie zich kampioen mag noemen.

Veranderingen

In vergelijking met de Topklasse wordt ook een aantal veranderingen doorgevoerd. Tijdens de wedstrijd mag er doorlopend gewisseld worden en mogen er slechts twee speelsters ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan. Er wordt door deze teams bovendien niet deelgenomen aan de landelijke bekercompetitie voor vrouwen, maar zij zullen in actie komen in de regionale competitie voor jongensteams JO-15/16.

Zaterdag

De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdagmiddag, behalve de wedstrijden tegen het KNVB Talententeam Zuid, die op de vrijdagavond geprogrammeerd staan. De competitie start in het weekend van 22 september en de finales worden gespeeld op 20 april in Zeist.