Jan Willem van Dop directeur bij Go Ahead Eagles

0

Jan Willem van Dop (57) is komend seizoen de algemeen directeur ad interim bij Go Ahead Eagles. Hij bekleedde in het verleden ook directeurfuncties bij Feyenoord en FC Utrecht. In Deventer gaat hij samenwerken met technisch-manager Paul Bosveld, die ook een Feyenoord-verleden heeft.

In de tijd dat Bosveld in het eerste elftal van Feyenoord speelde was Van Dop algemeen manager in De Kuip, belast met financielë zaken ten tijde van voorzitter Jorien van den Herik.

”Go Ahead Eagles hoopt en denkt dat Van Dop met zijn schat aan ervaring en expertise als bestuurder in het betaald voetbal de organisatie verder kan professionaliseren”, meldt de eerstedivisieclub in een verklaring. ”Een proces dat aan de voetbalkant reeds in gang is gezet.”

Hans de Vroome is de nieuwe voorzitter. Hij volgt Edwin de Lugt op, die sinds 31 mei geen voorzitter meer is. In een eerder stadium legde Go Ahead John Stegeman al vast als trainer. Hij komt over van Heracles Almelo.