Eerste klasse (za): KNVB haalt Zwijndrecht en Ridderkerk uit elkaar

5

De zaterdag eerste klasse kent nagenoeg dezelfde indeling als bij de conceptindeling. Dat betekent dat de clubs in Ridderkerk en Zwijndrecht uit elkaar blijven.

Daardoor zijn de derby’s tussen Ridderkerk (RVVH en Rijsoord) en Zwijndrecht (VVGZ en Heerjansdam) niet mogelijk.

1B: Poortugaal, Heinenoord, SHO, RVVH, BVCB, Honselersdijk, Die Haghe, Westlandia, Rijsoord, Kloetinge, Meeuwen, Forum Sport, Deltasport, Brielle.

1C: Heerjansdam, VVGZ, Oranje Wit, Sportlust’46, GJS, LRC, Sliedrecht, Nieuw Lekkerland, Geinoord, GRC’14, WNC, Almkerk, SVL, Montfoort.

Indelingen Landelijk

Conceptindelingen WEST II & ZUID 1

5 REACTIES

  1. Tuurlijk KNVB grote inkomsten bron voor vele clubs en jullie presteren het dit seizoen om zo n beetje alle grote derby s uit elkaar te houden. Echt dik applaus, DE wedstrijden waar iedereen naar uit kijkt !

  2. Stelletje klojo’s bij die KNVB zeg, een paar leuke derby worden weer gewoon de nek omgedraaid. Derby’s waar de verenigingen nog een paar centen kunnen verdienen met meer kantineomzet, maar daar kijken ze niet naar, nee alleen maar eigen belang…..bahhh

  3. Met alle respect voor de clubs in 1B. Rijsoord speelt altijd in 1C. Dit gaat heel wat centjes kosten.Daarbij moet ons 2e 7x naar Zeeland en 3x naar Brabant wat heeft dat met postcodes te maken denk dat er best club zijn die dichterbij Ridderkerk liggen knvb…knvb…pffff

  4. Tsja geen VVGZ, Sliedrecht, Heerjansdam, Nieuw Lekkerland en Oranje Wit maar de KNVB heeft wel op ons verzoek de Ridderkerkse derby in stand gehouden. De reden dat voornoemde verenigingen niet bij RVVH zijn ingedeeld is wel te begrijpen vanuit het, naar ik aan neem, standpunt van de KNVB; deze verenigingen spelen met hun overige teams in Zuid (RVVH West 2) en verenigingen die in Zuid spelen daarvan worden de 1e elftallen ook zoveel mogelijk bij elkander ingedeeld in een zo veel mogelijk Zuid georiënteerde afdeling. Dat RVVH in deze vanuit de derby gedachte het ook liever anders had gezien spreekt voor zich.