Beroep helpt niet: ‘Van Eeuwijk blijft jaar geschorst’

1

Martin van Eeuwijk blijft een jaar geschorst. De middenvelder kreeg een maand geleden een schorsing van twaalf maanden opgelegd van de KNVB wegens bijten. Van Eeuwijk en z’n nieuwe club, Quick Boys, gingen in beroep, maar dat leverde dus niks op.

Door VoetbalindeBollenstreek.nl

Quick Boys nam in de afgelopen weken een advocaat in handen om de lange schorsing aan te vechten, maar volgens de technische man van de club, Gert Pluijmgraaf, heeft het beroep geen zin gehad. De club kreeg afgelopen donderdagmiddag melding van de bond dat de creatieveling definitief geschorst is.

De middenvelder zelf zal donderdagavond om de tafel gaan met de club om te bekijken wat nu het beste is voor beide partijen. Het is niet bekend of Van Eeuwijk onder contract blijft staan bij de Katwijkers. De blauw-witten hebben nog de optie om naar de burgerlijke rechter te gaan. De Katwijkers onderzoeken nu of die rechtsgang kans van slagen heeft.

Van Eeuwijk kreeg de sanctie opgelegd wegens bijten tijdens de wedstrijd HHC Hardenberg – FC Lisse (1-0). De middenvelder werd nadat incident weggestuurd bij de Lissers en tekende een week later op Nieuw-Zuid voor Quick Boys.

De hoofdrolspeler wenste zelf (nog) niet te reageren op de uitspraak van de tuchtcommissie.