ADO te sterk voor De Jonge Spartaan

1

Op sportpark Spartacus speelde ADO Den Haag haar laatste duel tijdens de trainingsweek in Zeeland, al was het ditmaal een uitstapje terug in Zuid-Holland. In Middelharnis werd gastheer de Jonge Spartaan met 0-10 geklopt.

ADO Den Haag behaalde dus dubbele cijfers, maar gelet op het aantal kansen had de score veel hoger op kunnen lopen. Bij de Haagse ploeg kwamen Melvyn Lorenzen, Aaron Meijers, Bjørn Johnsen en doelverdedigers Robert Zwinkels en Youri Schoonderwaldt niet in actie. De grasmat bij De Jonge Spartaan was duidelijk in een veel betere conditie dan eerder in de week bij vv Goes en WHS in Sint Annaland.

ADO Den Haag begon direct al met aanvalsgolven op het doel van de gastheren. Doelman Ferry de Koning zag al in de vijfde minuut de op proef zijnde Gino van Kessel op zich afkomen, maar hij schoot voorlangs. Een schot van John Goossens ging naast en een kopbal van Erik Falkenburg (op aangeven van Van Kessel) verdween recht in handen van De Koning. Ook Yuning Zhang kreeg na een prima steekpass van Goossens een dot van een kans, maar mikte over en naast. Binnen het kwartier had ook Lex Immers kunnen of eigenlijk moeten scoren met het hoofd na een prima voorzet van de opgekomen Bas Kuipers. Vlak daarna viel echter toch de 0-1. Uit een voorzet van Sheraldo Beckers liep Bas Kuipers de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Niet lang daarna stond ook de 0-2 op het scorebord. Eerst werd een kopbal van Falkenburg door de doelman gepareerd en tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop van John Goossens kopte de meegekomen Shaquille Pinas raak. Na een half uur was Zhang dichtbij een treffer, maar zijn kopbal eindigde op de kruising en vervolgens in handen van doelman De Koning. Een minuut later had Zhang wel succes. Hij schoot een door Becker doorgekopte bal diagonaal binnen: 0-3. Weer een minuut later kon de man aan het scorebord in actie komen. Gino van Kessel kopte de bal op aangeven van Bas Kuipers tegen de touwen: 0-4. Op slag van rust kregen Tom Beugelsdijk en Erik Falkenburg nog mogelijkheden om de score top te voeren, maar met 0-4 brak toch de rust aan.

Na de doelwisseling liet trainer Fons Groenendijk weer acht nieuwe spelers aantreden. Alleen Van Kessel, Pinas en Bas Kuipers mochten ook na rust aantreden. De ingevallen Elson Hooi maakte er met een fraaie treffer 0-5 van. Nassar El Khayati had pech met een met veel effect geschoten vrije trap, die buiten bereik van invaller-doelman Johan Kroon op de paal belandde. Nick Kuipers raakte bij een aanval van De Jonge Spartaan geblesseerd, maar kon na behandeling toch verder. Zhang zag – na een voorzet vanaf rechts van Goppel – de doelman attent reageren op zijn inzet. Met nog negentien minuten op de klok werd het halve dozijn treffers vol gemaakt. Een prima pass van El Khayati werd door Van Kessel voorgetrokken en vervolgens door verdediger Jan Willem van Lente in eigen doel gewekt.

In het laatste kwartier was het nog niet gedaan met de doelpuntenhonger van ADO Den Haag. Uit een hoekschop van Danny Bakker kopte Maarten Rieder hard en onhoudbaar in (0-7) en drie minuten later kogelde Bakker zelf van afstand de 0-8 binnen. Acht minuten voor tijd tekende Van Kessel zijn tweede treffer aan na goed voorbereidend werk van de meegekomen Wilfried Kanon: 0-9. De dubbele cijfers werden toch gehaald en daar was Tijmen Goppel voor verantwoordelijk. Hij ging vanaf rechts goed door en op zijn inzet had doelman Kroon op de valreep geen antwoord: 0-10. Scheidsrechter Theo Vroegindeweij hield het gelijk voor gezien.

ADO Den Haag werkt zaterdag nog een training af in Renesse en vertrekt na de lunch weer richting Cars Jeans Stadion. Komende dinsdag is op het veld van Laakkwartier Eerste Divisionist FC Dordrecht de opponent (aanvang 19.30 uur). Mogelijk gaat volgens trainer Fons Groenendijk dan ook Bjørn Johnsen speelminuten maken.

1 REACTIE