VOC hard onderuit in Beverwijk

0

De sfeer voorafgaand de wedstrijd is erg gezellig. Altijd goed voor een pittig duel. De strijd om de hoofdklasse is in volle gang en vandaag staat het duel tegen het Beverwijkse DEM op het programma. Wie wint komt in de finale voor een plekje in de hoofdklasse.

Nadat het vuurwerk is afgestoken fluit de scheids voor de aftrap van de wedstrijd. De scheidsrechter moet al snel fluiten voor een overtreding van DEM maar de vrije trap levert niks op. Daarna een grote kans voor DEM, maar Wigmans wist de bal te vangen.

Voorsprong DEM
Een grote misverstand in de defensie van VOC zorgt even later voor het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 5e minuut. DEM spits Arendse schoot de bal koel achter Wigmans en zette de ploeg uit Beverwijk op een 1-0 voorsprong. VOC probeert terug te komen in de wedstrijd door meerdere dreigende acties van vd Kroft, echter leveren die acties niets op.

VOC komt tekort
In de 22e minuut komt VOC bijna op gelijke hoogte. Via een één-tweetje tussen vd Korft en  Stout belandt de bal bijna in het net, echter is de keeper van DEM te sterk. Één minuut later is het bijna raak voor DEM. Pitstra loopt door de defensie maar Wigmans weet de bal optijd weg te werken. Het Beverwijkse publiek houdt zijn adem in als Canuto Mechelen een voorzet geeft op Quispel, maar die kopt over. Even later wordt Beereboom neergehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter wuift het weg, met een boze bank van VOC als gevolg. Diezelfde Beereboom krijgt in de 40e minuut een grote kans, maar schiet met een lekkere knal helaas naast.

VOC in de problemen
In de allerlaatste seconde van de eerste helft is het opnieuw raak voor RKVV DEM. Nadat Wigmans de eerste inzet van Arendse tegenhield knalde Kuijs raak in de rechterhoek. Een flinke aderlating voor de ploeg van Touw. De frustratie is na het fluitsignaal voor rust duidelijk te merken.

DEM scoort 3-0
Na rust gaat het gelijkwaardig op, maar VOC weet niet te scoren. DEM krijgt in de 53e minuut de mogelijkheid om de 3-0 te maken en benut die mogelijkheid. Pitstra met een mooie steekpass op Kuijs, die de bal binnentikt en voor zijn tweede goal van de middag zorgt. VOC kan een paar minuten later de 3-1 maken maar Adrichem houdt een goede kopkans van VOC uit het doel. In de 73e minuut krijgt VOC een vrije trap nadat DEM verdediger Verswijveren uitglijdt en de bal raakt met de hand. Echter kan VOC niet de bal achter Adrichem krijgen, net als 4 minuten later, waar de DEM doelman goed redt op een schot van Langerak.

Over en uit: 4-0
In de 82e minuut is het officieel over en uit voor het Rotterdamse VOC. Daniel Man geeft een heerlijke steekpass op Kuijs, die zijn hattrick maakt. VOC krijgt een minuut later de kans op 4-1 via Lammers, maar die schiet een niet te missen kans toch naast.

VOC verliest met 4-0 van DEM en is uitgeschakeld in de nacompetitie.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter