Rotterdammer Pinas drie jaar langer bij ADO Den Haag

0

Het was al een tijdje bekend, dat ADO Den Haag en verdediger Shaquille Pinas (20) langer met elkaar door zouden gaan. Pinas heeft inmiddels ook zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2021 bindt aan de Haagse profclub.

Vorig jaar nam ADO Den Haag Shaquille Pinas over van FC Dordrecht. Na aanvankelijk deel te hebben uitgemaakt van de selectie van het tweede team, maakt hij al snel de overstap naar die van de hoofdmacht. In het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut tegen PSV en maakte vervolgens vijfmaal zijn opwachting in het eerste elftal.

Prestaties

Door het niet bereiken van een akkoord over een nieuwe verbintenis, werd Pinas teruggezet naar de tweede selectie. Nu hebben beide partijen elkaar toch gevonden in een nieuw contract. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As van ADO Den Haag op de site van de club: ,,Hij startte in ons tweede elftal en heeft zich onder Virgilio Teixeira goed ontwikkeld. In november trainde Shaquille af en toe mee met de eerste selectie en even later maakte hij zijn debuut tegen PSV. Na zijn goede prestaties op het trainingskamp in Belek wilden we hem graag vastleggen. Hoewel we er eerst niet uitkwamen, zijn we met elkaar in gesprek gebleven en er uiteindelijk gelukkig uitgekomen. In de tussentijd bleef hij overigens goed presteren bij de beloften.”

Multifunctioneel

Van As is tevreden dat Pinas deel blijft uitmaken van de selectie. Hij: ,,Shaquille is een linksbenige verdediger, die multifunctioneel is en daarom op drie of vier verschillende posities kan spelen. Hij zal komend seizoen de concurrentie moeten aangaan met onder meer Wilfried Kanon.”