Reservecompetitie start met 21 teams in twee poules

1
Foto: Mischa Keemink

Voor komend seizoen hebben 21 reserveteams van Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) zich ingeschreven voor de reservecompetitie. In overleg met de clubs start deze competitie op maandag 13 augustus in twee geografische poules. Feyenoord 2 opent op 13 augustus thuis tegen Excelsior 2.

De bovenste en onderste helft van deze poules zullen in het voorjaar samenvloeien voor een nieuwe competitie, waarbij eventueel promotie naar de derde divisie kan worden afgedwongen. In de reservecompetitie spelen de reserveteams – de vroegere tweede elftallen – van de clubs die er voor gekozen hebben om niet met een beloftenelftal deel te nemen aan de voetbalpiramide, zoals bijvoorbeeld Jong Ajax en Jong PSV.

Deze clubs – 21 in totaal – hebben in overleg met de KNVB een competitie opgezet waarbij de reserveteams in eerste instantie zijn ingedeeld naar regio: Noord-Oost en Zuid-West. ADO den haag 2 zit in poule B met: Excelsior, Feyenoord, FC Dordrecht, RKC Waalwijk, NAC Breda, Willem II, FC Eindhoven, Helmond Sport, Fortuna Sittard en Roda JC.

Programma

De clubs spelen in het najaar respectievelijk negen en tien wedstrijden. Na de winterstop vindt een herindeling plaats. De nummers één tot met vijf van beide poules worden in het voorjaar samengevoegd voor een tweede competitieronde in poule A. De beide onderste helften gaan verder in poule B.

De vaste speeldag van de reserveteams is maandag. Behalve als het eerste team van een eerste divisieclub moet spelen. In dat geval wordt er uitgeweken naar de dinsdag. Er is geen speelronde tijdens de interlandweken of als in de eerste divisie een compleet programma op maandag wordt afgewerkt. In principe wordt er ook niet gespeeld op de maandagen in een week met TOTO KNVB Bekervoetbal.

Uitwedstrijd

ADO Den Haag 2 start op maandag 13 augustus met een uitwedstrijd. In het SolarUnie Stadion is dan Helmond Sport 2 de gastheer. Een week later ontmoet ADO Den Haag 2 in het Cars Jeans Stadion (maandag 20 augustus, 18.30 uur) Feyenoord 2.

1 REACTIE