Da Veiga Martins (Rozenburg) naar HVC’10

6

Trainer Henk de Zeeuw liet er de laatste weken geen twijfel over bestaan, dat hij zijn formatie graag versterkt zou zien met een soepel scorende spits. Zo één die eenvoudige mogelijkheden kan verzilveren tot doelpunten. Dat was de ontbrekende schakel in het afgelopen seizoen en vooral zichtbaar tijdens de laatste wedstrijden. Spits Jurgen Warbout was wegens werkverplichtingen en blessures vaak afwezig.

In zijn zoektocht strandde De Zeeuw op de stevige Joël Da Veiga Martins. Deze bij eersteklasser Brielle veel scorende spits speelde in de knock-out bekerwedstrijd in het seizoen 2016-2017 tegen de Hoekse club en maakte toen veel indruk. In de oefencampagne vorig seizoen was Da Veiga Martins verkast van Brielle naar buurman vv Rozenburg en speelde toen opnieuw tegen HVC’10. Ook in die partij vestigde Da Veiga Martins de aandacht op zich met 3 doelpunten.

Fiasco

De overgang naar vv Rozenburg eindigde vorig seizoen echter in een fiasco, toen hun trainer door het bestuur na enkele nederlagen werd gewipt en de nieuw aangestelde trainer zich niet aan de gemaakte afspraken met Da Veiga Martins hield. De spits besloot in november met voetbal te stoppen, maar bleef in het geheugen gegrift en op het verlanglijstje van Henk de Zeeuw staan. De 31-jarige spits hapte deze week toe na een gesprek met de ambitieuze trainer en zal vanwege zijn baan wel eens een training mogen verzaken. Zaterdags is hij echter altijd beschikbaar. Dinsdag aanstaande wordt hij in het nieuwe Stena Line shirt gepresenteerd.

Sterker

Henk de Zeeuw is erg verheugd over de laatste aanwinst. ,,We zijn nu echt veel sterker geworden. Er komt veel jeugd over, er komen twee goede keepers ( Vincent Madern en Tom van der Spek) en twee goede spelers van SVV zondag (Scherpenzeel en Schouten). De komst van Joël maakt nu alles compleet. Ik heb er nu al zin in.” Dat zal ook moeten, want de concurrentie in de tweede klasse zal volgend seizoen sterk zijn met degradanten als Te Werve en Vitesse Delft. Goed nieuws is bovendien dat Jorno Reurink ook toegezegd heeft te blijven bij de kustploeg. Zijn voorkeur gaat uit naar de nummer tien-positie.

6 REACTIES