Conceptprogramma: Feyenoord opent seizoen bij De Graafschap

0
Foto: John Groeneweg

Het Eredivisieseizoen 2018/’19 gaat op vrijdag 10 augustus van start in Zwolle. Tijdens de opening van het seizoen trappen PEC Zwolle en sc Heerenveen om 20.00 uur af in het MAC³PARK Stadion. In de eerste speelronde van de Eredivisie staan verder onder andere De Graafschap – Feyenoord, PSV – FC Utrecht en Ajax – Heracles Almelo op de rol.

De eerste wedstrijd tussen ploegen uit de top drie van vorig seizoen is PSV – Ajax op zondag 23 september. De Eerste Divisie start op vrijdag 17 augustus, een week later dan de Eredivisie. Hier staan op de eerste speeldag onder meer FC Twente – Sparta Rotterdam en Roda JC – Jong Ajax op het programma.

Download hieronder het conceptprogramma

Concept

Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB dinsdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn.

“De invulling van het competitieprogramma is altijd een enorme puzzel”, legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit. “Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden.”

Speeldagenkalender

De werkzaamheden voor de nieuwe competitieprogramma’s beginnen ieder jaar in oktober. Eerst worden de internationale speeldagen (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Eerste Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Bron: KNVB.nl