“Berghuis met dribbels en voorzetten één van de beste Oranjespelers”

14
Foto: Mischa Keemink

Berghuis en Vilhena kwamen gisteren in actie voor het Nederlands Elftal. Berghuis begon echter op de bank. De Feyenoorders wisten met hun teamgenoten met 1-1 gelijk te spelen, door een late goal van oud-Feyenoorder Nathan Aké. Wel is Vermeulen positief over de Feyenoorders.

“Tonny Vilhena heeft laten zien dat hij de positie op de linkerkant goed kan invullen”, vertelt Vermeulen in gesprek met de NOS. “Op de tweede spitspositie hebben Ryan Babel en Quincy Promes laten zien dat ze het kunnen, maar het was niet super. Over Ruud Vormer is het lastig iets te zeggen: hij viel tegen Slowakije goed in, maar speelden gisteren niet opvallend. Hij is in ieder geval niet de redder van Oranje.”

Het Nederlands Elftal begon in een systeem waarin Berghuis liever niet speelt, namelijk een vijf verdedigers- formatie (5-3-2). “Verder is het heel jammer dat in dit systeem een basisplaats voor Steven Berghuis is uitgesloten. Hij is met zijn dribbels en voorzetten een van de betere spelers van Oranje. Als Nederland 4-3-3 zou spelen, zou hij zeker een basisplaats hebben.”

Bron foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com

14 REACTIES