Willem den Besten presenteert zaterdag tweede boek

5

Als je als vierde club promoveert naar de Hoofdklasse moet je het jaar erop meestal strijden om degradatie te voorkomen. XerxesDZB betwist in 2011, tot verrassing van vriend en vijand, evenwel tot het laatst toe GVVV om de titel. Na twee jaar zijn bijna alle gelijk gepromoveerde ploegen uit 1B en 1C alweer gedegradeerd. Maar de ambitieuze, jonge en onervaren Rotterdammers behalen opzienbarende resultaten met buitengewoon attractief voetbal.

Aan de basis hiervan ligt een omslag in denken. Bij de gerenommeerde traditieclub van onder anderen Faas Wilkes, Coen Moulijn en Willem van Hanegem verdrijven vooruitstrevende gedachten de conventionele. Na een opmerkelijke start met de gebruikelijke kinderziektes wordt de juiste koers gevonden. Die leidt tot het sinds tijden veruit aantrekkelijkste (amateur)voetbal in de Rotterdamse regio. Binding, commitment, fitheid, tactische vondsten en gerichte trainingen zorgen voor een team dat door iedereen wordt gevreesd.

De nieuwe trainer/coach Willem den Besten is de man achter het succes. Zijn aanpak bewijst dat je presteren moet léren. De complete club beweegt mee in het proces en ondergaat een vitalisering. Op meerdere terreinen wordt opvallend veel winst geboekt. Kijken naar XerxesDZB is hot, het spectaculaire voetbal wordt op meerdere plekken geambieerd en geïmiteerd. Het betaalde voetbal trekt gegroeide Xerxanen weg en omliggende clubs liggen op de loer. Maar er zijn ook elementen die de club het succes misgunnen.

Dit alles staat nauwkeurig beschreven in Presteren moet je léren, de logische follow-up van Winnaars kun je máken, het boek (2017) waarin Willem den Besten minutieus uitlegt hoe hij eerder al het Goudse Jodan Boys naar een ongekend niveau bracht.

Meer weten? mail: info@nederlandsesportboekenclub.nl of bel: 0643 584 984.

5 REACTIES

  1. Zijn idd aardig weer wat mooie dingen gebeurd .. en ook zeker nog aantal zeer interessante .. het verhaal van het werk van een trainer is miss altijd wel erg interessant

  2. Trouwens, mooie gelegenheid om alle spelers uit die periode uit te nodigen voor 19 mei (17.00 uur) bij boekoverhandiging aan Fons Groenendijk. Je komt nooit voor niets(!!) Reünie + …