Oud-Spartaan Duplan vertrekt bij ADO

0

ADO Den Haag neemt na drie jaar afscheid van aanvaller Edouard Duplan. Duplan kwam destijds over naar Den Haag van FC Utrecht. Daarvoor was hij actief bij Sparta, RBC en enkele Franse clubs.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As geeft op de website van de club een toelichting op het besluit: ,,Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Edouard verder te gaan. Hoewel de leeftijd steeds meer een rol bij hem gaat spelen, kan hij absoluut nog heel goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs nog zeker een meerwaarde kan zijn.”

Prof

Bij ADO was men niet alleen zeer te spreken over Duplan als voetballer, maar ook over de wijze waarop hij zich als een echte prof opstelde. Van As weer: ,,Edu is een sieraad gebleken voor zowel de Nederlandse voetballerij als voor ADO Den Haag. Zeker vorig seizoen, toen hij na de winterstop echt bepalend was in ons aanvalsspel. Dit jaar kampte hij in de eerste seizoenshelft helaas met wat knieproblemen, waardoor hij wat minder aan spelen toekwam. Na de winterstop was hij echter altijd aanwezig op de trainingen en was hij ook belangrijk in de kleedkamer. Edu is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers. Hij laat als geen ander zien hoe je het beste kan omgaan met teleurstellingen.”

Van As laat laat een functie bij de Haagse club open. ,,Wellicht keert hij in de toekomst in een andere rol terug bij ADO Den Haag.” Het afgelopen seizoen behaalde Duplan, net als trouwens Lex Immers, de trainersdiploma’s UEFA C en B.