Nieuwerkerk (zo) in Den Haag ook te sterk voor BMT

0

Aan de indrukwekkende opmars van Nieuwerkerk komt geen einde. Ook tegen BMT liet het lange tijd zich van de goede kant zien en nam het na rust een 3-0 voorsprong. Toch kwam de ploeg in de slotfase in problemen, maar had dit geheel aan zichzelf te wijten. Terwijl BMT alles of niets speelde, wist Nieuwerkerk geen raad met de kansen die het hierdoor kreeg. Tenslotte wist de verdediging op tijd de rijen gesloten te houden en bezet Nieuwerkerk na vandaag de derde plaats op de ranglijst en is de nacompetitie nu behoorlijk in zicht.

Zonder trainer Omar Kahn op de bank  (hij vertoefde aan de andere kant van het Kanaal). Hij werd vervangen door zijn assistent Gerard Geerders. Verder ontbraken Ryan Santos en Shanon Koetsier in de opstelling t.o.v. vorige week. Ryan Santos was geschorst en Shanon Koetsier was een weekend afwezig.

In de eerstre helft speelden beide ploegen in een hoog tempo en kregen beiden ook kansen op de openingstreffer. De mooisten waren er voor de thuisclub, dat voetballend een echte aanwinst is in de eerste klasse. Voor BMT was de grootste kans in de 36e minuut, maar vrij voor doelman Delano Kortstam ging de bal naast. In de 42e minuut was er een knappe redding van Delano Kortstam nodig om opnieuw BMT van score af te houden. Nieuwerkerk kreeg zelf ook kansen, maar de Haagse doelman was steeds op zijn post. Toen iedereen dacht met een 0-0 tussenstand te gaan rusten, kwam de openingstreffer alsnog. In de slotminuut bereikte Rowendey Schoop de meesprintende Davi Lizardo en die zag zijn passeerbeweging door zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen met de hand worden beroerd. Scheidsrechter Wagner was onverbiddelijk en gaf een strafschop. Shayron Curiel faalde niet en schoot zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Met deze voorsprong kwam Nieuwerkerk ook het beste van de twee ploegen uit de kleedkamer, want in de 49e minuut volgde de tweede treffer. Donny van der Dussen vond met een prima pass Shane van den Engel aan de rechterkant die vervolgens bij de tweede paal het hoofd zocht van Shayron Curiel. Die knikte knap zijn tweede treffer van de middag binnen. BMT leek aangeslagen en Nieuwerkerk wilde nu meer.

In de 65e minuut ontsnapte Davi Lizardo op links. Die werd naar de grond gewerkt en vanwege de tweede gele kaart moest BMT met 10 man verder. De vrije trap van Shayron Curiel werd door de BMT doelman op schitterende wijze onschadelijk gemaakt. Toch viel de derde treffer al snel erna, want nauwelijks een minuut later onderbrak Davi Lizardo nu op rechts een aanvalsopzet van BMT en had hierdoor plotseling vrij baan. Zijn voorzet werd door Rowendey Schoop hard binnen geschoten. Direct hierna liet de aanvalsleider zich vervangen door Remco Langerveld. BMT speelde nu meer en meer va-banque. In de 72e minuut wist het te profiteren van een onoplettendheid van de verder prima keepende Delano Kortstam. Scheidsrechter Wagner zag een handsbal van de doelman met een uittrap. Toch leek er ondanks de tegentreffer niets aan de hand. In tegendeel, want bij elke tegenaanval stonden de Nieuwerkerkse aanvallers in overtal tegenover de Haagse defensie. Maar niemand haalde de juiste trekker over en toen de thuisclub in de 89e minuut zelf opnieuw succes had met een kopbal werd het opeens nog echt spannend. Toch hield de Nieuwerkerkse defensie in de blessuretijd het hoofd koel en was de ontlading bij de ploeg groot dat opnieuw de punten binnen waren en het bereiken van de nacompetitie nu zelf in handen heeft.

Opstelling: Delano  Kortstam  –  Bart Slob –  Mike  van  de  Ruit  –  Gregory  Gyebi –  Jeffrey  Schenk  –   Shane  van  den  Engel  –  Donny  van  der  Dussen  –  Jordan  Kroon  –  Shayron Curiel (67. Remco Langerveld) – Davi  Lizardo  –  Rowendey  Schoop ( 87. Daniel Da Cruz)

Laat een antwoord achter