Meeuwenplaat voor eerst in tweede klasse

3

Door 2 achtereenvolgende nederlagen was Meeuwenplaat plotseling niet meer zo zeker van een kampioenschap en dat lieten de spelers op het veld zien. De spanning maar ook de druk was duidelijk te zien ; geen pass kwam bij een medespeler aan en het spel allerbelabberdst.

Na een slechte eerste helft van de zijde van de Meeuwen spelers was de stand 2-0 in het voordeel van Coal en dat was niet eens geflatteerd te noemen.

Ook in deze tweede helft ging Meeuwenplaat niet beter spelen echter werd er wat meer vooruit gespeeld.

Toen Meeuwenplaat in de 58ste minuuut een strafschop kreeg en deze keurig door Remon Gouw werd benut kregen de Meeuwen weer geloof in een goede afloop want na de 2-1 werd het snel 2-2 toen een schot van aanvoerder Wesley van Gils via enkele spelers in het doel caramboleerde.

Wie toen dacht dat Meeuwenplaat het nu snel ging afmaken kwam bedrogen uit want weer nam Coal een voorsprong. De verdediging schutterde wederom en een Coal aanvaller schoot de bal achter doelman Wesley de Vos.

Dat met nog maar 10 minuten te spelen en ook nog met 10 man omdat Brian Reek zijn 2e gele kaart kreeg voorgeschoteld en het veld moest verlaten. Maar in de 82ste minuut weer hoop voor de Hoogvlieters toen de scheidsrechter een strafschop meende te moeten geven aan Meeuwenplaat.

Remon Gouw schoot ook deze snoeihard in de linkerbovenkruising en de supportersschare hadden het niet meer.  Zou het toch nog lukken want Virtus stond toen met 2-0 voor dus was ook de 3-3 nog niet genoeg.

Nog gekker werd het toen er alsnog een fluitje klonk en een gele kaart voor Yoeri Rombouts omdat hij wellicht iets te vroeg was meegelopen om de bal uit het net te halen. Er was haast geboden!

De scheidsrechter maakte het nog gekker door het doelpunt af te keuren en over te laten nemen dus moest Remon Gouw voor de derde keer een strafschop nemen echter was deze ook weer feilloos benut en was het echt 3-3 met nog enkele minuten te spelen.

Trainer Martin Klomp nam een wel zeer verrassende beslissing door Devon Hemmes te vervangen door de 15-jarige Gideon Dakoulis. De jongen speelt zaterdag nog in de B jeugd en speelde s’morgens ook nog 90 minuten met Meeuwenplaat 2 een wedstrijd waarin hij ook had gescoord.

Een nieuw jongensboek werd geschreven want nauwelijks in het veld een voorzet van de rechterkant over de verdediging van Coal heen en daar stond nou net Gideon Doukalis.

Zonder enige twijfel stuurde Gideon de bal hard in de rechterbovenhoek en onhoudbaar voor de Coal keeper plofte de bal in het net dus 3-4 in het voordeel voor de Meeuwenplaters.

Na 3 spannende minuten floot de scheidsrechter af en was Meeuwenplaat kampioen en promoveert voor het eerst in haar bestaan naar de tweede klasse.

3 REACTIES

  1. Wat een ontlading! Geweldig! Een zeer trotse Meeuwenplaatfan! Al besef ik me wel dat het zomaar fout had kunnen gaan! Gelukkig hadden we nog een hele goede B speler achter de hand! Kippenvel!

  2. Gefeliciteerd, al was een pingel voor COAL wel op zn plaats geweest. En een gelijkspel minimaal terecht was geweest. Zonde dat de scheids weer zoveel kaarten gaf wat in onze ogen ( spelers van Coal en Meeuwen) totaal onnodig was. Nog even voor het verhaal: doelpuntenmaker namens Coal: 3x Delgado. O ja en 1x Eshuis (e.d.). Veel succes in de 2e klasse en tot over 2 jaar in de 3e klasse 1. (Grapje he Winni)