KNVB weer in problemen met overschot zondagclubs in derde divisie

0

De KNVVB heeft voor komend seizoen weer een moeilijk puzzel om op te lossen. In de tweede divisie staan nagenoeg alleen zondagclubs (TEC, FC Lienden, De Treffers en AFC) op de rol voor de nacompetitie. Slechts FC Lisse is actief in het zaterdagvoetbal. Achilles’29 en De Dijk zijn inmiddels veroordeeld tot de derde divisie en daar lijken mogelijk nog zondagclubs aan toegevoerd te worden.

Daardoor ontstaat er in de derde divisie (zo) een overschot aan zondagclubs en in de derde divisie (za) een ondertal aan zaterdagclubs. Daarnaast wil de KNVB ook het tumult over de beloftenelftallen voor zijn en deze verdelen over de twee derde divisies.

De KNVB zal met de zondagclubs in conclaaf moeten of deze clubs over willen stappen naar het zaterdagvoetbal voor een seizoen. Afgelopen seizoen speelde Magreb’90 in de zaterdag derde divisie na overleg met de KNVB.