Gokan Akgoz tekent bij ASWH

4

Nadat bekend werd dat Ed Ridderhof na dit seizoen zijn werkzaamheden als trainer van het tweede elftal zal beëindigen, is de technische commissie van ASWH op zoek gegaan naar een opvolger. Er bestond de nodige belangstelling voor deze functie, maar de TC was al snel overtuigd dat de juiste kandidaat was gevonden. Een gevoel dat in een gesprek werd bevestigd.

Dit heeft geresulteerd in de aanstelling van Gokan Akgoz als nieuwe trainer van ASWH 2. De 32-jarige inwoner van Rotterdam komt over van Spartaan ’20, waar hij nu nog het eerste zondagelftal traint. Met die ploeg promoveerde Akgoz vorig jaar naar de eerste klasse. Akgoz is al sinds 2005 als trainer actief. Hij had achtereenvolgens jeugdteams van Be Fair, ASW en Alphense Boys onder zijn hoede. Na een jaar als technisch coördinator bij ASW kwam hij in 2015 bij Spartaan ’20 terecht. Daar trainde Akgoz eerst het tweede elftal en vervolgens twee seizoenen het eerste, waarmee hij in 2017 dus kampioen van de tweede klasse werd. Deze jaargang combineert Akgoz het trainerschap van het eerste met dat van de Onder 17 van Spartaan ’20.

Zijn ruime ervaring in het werken met jonge spelers, plus zijn beroepsmatig opgebouwde ervaring in de omgang met jongeren, was voor de technische commissie een voordeel, aangezien ASWH 2 komend seizoen over een jonge groep zal beschikken. De TC was bovendien onder de indruk van zijn energie en drive. Omdat Akgoz zelf ook graag aan de slag wilde bij onze vereniging, werd snel een akkoord bereikt.