Dure nederlaag VOC bij Den Hoorn

0

Er zijn van die wedstrijden waarvan je denkt ‘wat moet ik daarover nu gaan schrijven?’

Ervan uitgaande dat er lezers zijn die er niet bij waren, dan toch maar een schets(-je).

In de voorbeschouwingen hadden de Hoorners (mensen van Den Hoorn) duidelijk aangegeven nog te geloven in een plekje in de nacompetitie.

Hiervoor is een derde of vierde plaats nodig en hiervoor kwamen, met nog 2 wedstrijden te gaan, in aanmerking Nieuwerkerk (37 punten), V.O.C. en Olympia (36) en Den Hoorn en BMT (32).

Dit had een waarschuwing voor onze mannen moeten zijn. Het leek echter alsof er een deken van matheid over de spelers lag. Het weer hielp hierbij natuurlijk ook niet echt, namelijk te warm. Als je in die omstandigheden niet 100% klaar en bereid bent, dan word je al snel overlopen. En zo geschiedde. Den Hoorn was veel feller en bijna alle persoonlijk duels werden door hen gewonnen. Daarnaast ging in het strafschopgebied voor hen ook nog eens alles goed en binnen no-time stonden wij met 2-0 achter. In de eerste helft stelde V.O.C. daar eigenlijk niets tegenover.

Het uitvallen van Michiel Broeders en het bij tijd en wijle wonderlijke optreden van de scheidsrechter hielpen natuurlijk ook niet.

In de tweede helft hadden wij wat meer balbezit. Sebastiaan lette goed op na een door Martijn op de lat geplaatste vrije trap en kopte de bal over de Hoornse keeper. Hiermee werd de inmiddels tot 3-0 opgelopen achterstand teruggebracht en gloorde er nog even hoop. Maar toen Den Hoorn de 4-1 mocht maken (volgens grensrechter Lodewijk en de in positie zijnde toeschouwers evident buitenspel) was het pleit beslecht. Ook een vijfde treffer kwam er nog voor Den Hoorn om nog wat extra zout in de wonden te strooien. Bijna de helft van de tegendoelpunten dit seizoen in slechts 3 wedstrijden (tweemaal 3-0 en nu dus 5-1).

Door het gelijke spel van Olympia hebben wij het bereiken van de nacompetitie niet meer in eigen hand. Wat duidelijk is: de laatste wedstrijd moet sowieso gewonnen worden om de hoop levend te houden. Komt dus allen naar de Hazelaarweg a.s. zondag.

Volgende week: de laatste wedstrijd van de reguliere competitie V.O.C.  – Velo, aanvang 14.00 uur.

Opstelling V.O.C.: Michiel Vis, Tom Wigmans (Badr Doumou), Stijn Houben, Martijn de Vries, Nico van Mechelen, Ivar Lammers, Boris Polderman (Jermaine Varela), Yannick Koevermans, Robbert Stout, Michel Broeders (Sebastiaan Quispel), Douwe van der Kroft.

Doelpunt: Sebastiaan Quispel.

Laat een antwoord achter