DCV krijgt loon naar werken

0

Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op het programma. De laatste weken zijn er geen punten behaald en om directe degradatie te ontwijken was het vandaag een vereiste om dit nu wel te doen.

Deze warme zaterdagmiddag werd om 15:00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter W. van Vreeswijk.  Meteen in de 2e minuut kreeg Alex van Veen een kans om te scoren maar zijn schot ging over het doel. Nieuw-Lekkerland kreeg daarna enkele kansen. In de 20e minuut zelfs een hele grote kans; een speler van Nieuw-Lekkerland kopte hard richting doel, maar Bobby Janssen wist nog net, al vallend, met één hand de bal uit het doel te houden. In de 34e minuut gaf Sven Hentzen een pass op Alex van Veen die de bal voor het doel bracht. Patrick Groen kon de bal hard op het doel schieten maar helaas in het zijnet.  In de eerste helft dus kansen over en weer maar tot scoren kwam het niet. Ruststand 0 – 0 met een licht voordeel voor Nieuw Lekkerland.

De tweede helft ging verder waar we in de eerste helft waren geëindigd. Beide partijen kregen weer kansen; in de 51e minuut speelde Guido van Oijen de bal door naar Daan van Ingen, die wederom een prima wedstrijd speelde, die zijn schot op de buitenkant van de paal zag afketsen. In de 62e minuut leek Nieuw-Lekkerland te gaan scoren door een scrimmage voor het doel van Bobby Janssen, maar de bal werd uiteindelijk toch weggewerkt. In de 68e minuut was het dan wel raak. De net ingevallen Mick Veldhoen wist met een knappe actie de bal door de benen van een Nieuw-Lekkerland speler te plaatsen en naar de vrijstaande Daan van Ingen te spelen die op zijn beurt keurig afrondde: 1 – 0. Door deze opsteker leek DCV moed te putten wat zich uitte in beter veldspel en meer kansen. Mick Veldhoen verdiende even later een 100% penalty toen hij in het strafschopgebied voor iedereen zichtbaar naar beneden werd getrokken. Tot verbijstering van DCV floot de scheidsrechter voor een vrije trap van Nieuw Lekkerland. In de blessuretijd gaf Daan van Ingen een uitgekiende steekpass die nu door Mick Veldhoen werd afgerond 2-0. Geel was zijn deel toen hij zijn tattoo body toonde. Na deze beslissende treffer vond de grensrechter van Nieuw Lekkerland het nodig om zijn vlag met een sierlijke boog het veld in te gooien en vervolgens boos weg te lopen. DCV kreeg vanmiddag loon naar werken en krikte hiermee het zelfvertrouwen op voor een spannende slotfase van het seizoen. Bruse Boys kan door de nederlaag van vandaag DCV op de ranglijst niet meer achterhalen dus rechtstreekse degradatie is niet meer aan de orde. Dit was ook het uitgangspunt aan het begin van het seizoen. Maar SHO is nu het doelwit om de kleine kans op het ontwijken van de playoffs te benutten.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen Oude Maas met een zelfde tijdstip voor alle wedstrijden dus opgelet om 14.30 uur. De week daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen Heerjansdam.

Gele kaarten: Mick Veldhoen

Opstelling DCV

Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse, Mark de Borst (66’Mick Veldhoen), Sven Hentzen; Patrick Groen, Luuk Cummins, Daan van Ingen; Guido van Oijen (90’ Jeffrey Santiago), Fievel Meijer, Alex van Veen (79’ Martin van Buren)

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter