SHO wint doelpuntenfestijn van Brielle

0

In een spectaculaire wedstrijd deed SHO goede zaken door Brielle in eigen huis op een nederlaag met ruime cijfers (3-6) te trakteren. De vooruitzichten voor SHO waren niet bepaald rooskleurig omdat de drie voorgaande competitieduels tegen Brielle allen in het voordeel van de Geuzenstadbewoners uitvielen.

Daarnaast moest Mark Vosselman ‘s ochtends ziek afhaken en speelden de Oud-Beijerlanders in het groen/witte tenue waarin tot dusver niet of nauwelijks succes was behaald. Door het afhaken van Vosselman verscheen SHO in dezelfde opstelling als een week eerder aan de aftrap en dat is dit seizoen nog maar zelden voorgekomen. Niet bekend is of het nog een nawee was van vrijdag de 13e maar al 12 seconden na de aftrap moest doelman Michael Termijn de éénenveertigste tegentreffer van het seizoen incasseren. Daarmee werd het vorige negatieve record van SHO, wat al tamelijk scherp stond, nog ruim verbeterd. Nadat SHO op 25 april 2015 in de uitwedstrijd tegen Kloetinge had afgetrapt lag de bal toch al na 17 seconden achter doelman Kuipers! Jeffrey Duijnstee strafte ditmaal een misverstand in de SHO verdediging meedogenloos af. Hoewel het dus vanaf acquit op een catastrofe voor SHO leek uit te draaien was het na de eerste de beste aanval alweer gelijk. Ricky Bokhoven brak door de Brielse afweer en gaf doelman Deshney Hoornweg het nakijken: 1-1. De thuisclub bleek er hoegenaamd niet van onder de indruk want in het eerste kwartier vielen al een kwartet uitgelezen mogelijkheden en een bal op de kruising voor de gastheren te noteren.

Vooral doelpuntenmaker Duijnstee, die in eerdere wedstrijden al ettelijke keren doeltreffend was tegen SHO, was in die fase een ware plaag, met name voor Rohaindrick Hooi die het in fysiek opzicht ruim moest afleggen tegen de toch ietwat gezet lijkende aanvaller. In de loop van de wedstrijd kreeg Hooi toch meer grip op zijn tegenstander. Toen na ruim een kwartier Stevie Soares met een schot stijf in de kruising, waar doelman Termijn toch nog dichtbij zat, Brielle opnieuw aan de leiding bracht was het wachten op instorten van het Beijerlandse bastion. Het tegendeel bleek echter waar en SHO herpakte zich terwijl de gastheren, onbewust waarschijnlijk, wat gas terugnamen. In het half uur tot de pauze werd het een dertien in een dozijn wedstrijd met nog weinig spektakel voor de doelen. Met de 2-1 voorsprong voor Den Briel werd dan ook de rust gehaald. Hoewel SHO weinig had weten af te dwingen waren er toch ook nog aanhangers van de thuisclub die, ondanks de voorsprong halverwege, niet gerust waren op een voor hen goede afloop. Mede door het aardige tegenspel wat SHO de gastheren bood.

Na de doelwisseling drong Brielle even aan maar SHO hield stand. Dat was twee jaar geleden wel anders. Toen werd SHO -ondanks de 2-1 voorsprong bij de pauze- in de tweede helft volledig van het veld geblazen. De wit/zwarten mochten destijds blij zijn dat de teller stopte bij 6-2 en dat de score niet opliep tot in de dubbele cijfers!  Na bijna een uur spelen leek aanvoerder Alex van Dommelen, hij speelde rond de eeuwwisseling een aantal seizoenen in de jeugd van SHO, het duel in het slot te gooien. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal achter Michael Termijn in het doel: 3-1. Vanaf de aftrap trok SHO weer ten aanval met als resultaat in een handsbal net binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Roozeboom kon niet anders dan naar de stip wijzen. Larbi el Harouchi voltrok ook nu weer het vonnis feilloos: 3-2. Trainer Sander Fakkel haalde Kevin Angel Queijo naar de kant en Giovanni Klaverweide kwam er voor hem in. Het bleek een gouden wissel want uit de eerstvolgende aanval gooide de invaller de bal hoog voor, eigenlijk voorbij, het Brielse doel precies op het hoofd van Bob Vermunt. De aanvoerder kopte tegendraads de bal, met een ruime boog over doelman Hoornweg, bij de tweede paal binnen: 3-3. SHO leefde volledig op en de duels werden steviger. Scheidsrechter Roozeboom stond in de Bas Nijhuis-modus en liet zoveel mogelijk doorgaan. Vooral SHO profiteerde daarvan want hel leek er op dat de thuisclub weinig trek om de strijd nog volop aan te gaan. Kennelijk vertrouwden de Briellenaren erop dat hun surplus aan kwaliteit uiteindelijk de doorslag zou geven. Maar daarmee maakten zij toch een dure misrekening. SHO ging steeds meer duels winnen en kort nadat Rowdy Rijsdijk binnen de lijnen was gekomen als vervanger van Giovanni Breevaart leek Giovanni Klaverweide SHO op voorsprong te brengen. Vrij voor doel liftte hij van een meter of tien de bal over het doel. Na nog en weergaloze redding van Michael Termijn op een laag schot kreeg SHO steeds meer ruimte, het leek of Brielle er doorheen zat of dat de spelers zich niet meer wensten in te spannen. Na de kans van Klaverweide was de volgende aanval wel raak. Ricky Bokhoven rondde uitstekend af: 3-4 en daarmee ging het duel volledig op z’n kop. Rowdy Rijsdijk profiteerde vervolgens maximaal van de geboden ruimte en met twee treffers schoot hij SHO  definitief naar de -vooraf zeker niet verwachte- winst.

Mede door de overige uitslagen klimt SHO naar de veilige elfde plaats op de ranglijst. SC Feyenoord haalde met 7-0 stevig uit op bezoek bij VVGZ en dankzij de helpende hand van SHO is de titel in 1B, met voor veel clubs nog zes speelronden te gaan, op Varkenoord beland. Op de ploeg van Zuid stond dit jaar geen enkele maat. Vanaf deze plaats de felicitaties aan Hans Maus en zijn mannen. Nu maar hopen dat de SportClub zaterdag nog de motivatie heeft om ook tegen DCV voor de volle winst te gaan.  Nog wat opmerkelijke zaken: in de laatste vijf uitwedstrijden kreeg SHO steeds drie tegendoelpunten te incasseren. Het hele seizoen leed SHO aan een opmerkelijke schotloosheid met als gevolg, nog maar enkele weken geleden, de laatste plaats in het Goaltjesdiefklassement van Radio HW als minst scorende ploeg van de Hoeksche Waard. Met dertien doelpunten in de laatste drie wedstrijden is die smet op het blazoen aardig weggepoetst. Tot slot: Bob Bison kwam op het Geuzenpark in Brielle tot zijn 150e optreden in de hoofdmacht van SHO, ook hiervoor de felicitaties!

Opstelling SHO: Michael Termijn; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Rohaindrick Hooi; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larby el Harouchi; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo

Wissels:
60’ Giovanni Klaverweide voor Kevin Angel Queijo
80’ Rowdy Rijsdijk voor Giovanni Breevaart

Doelpunten:
01’ 1-0 Jeffrey Duijnstee
08’ 1-1 Ricky Bokhoven
16’ 2-1 Stevie Soares
58’ 3-1 Alex van Dommelen
60’ 3-2 Larby el Harouchi (strafschop)
63’ 3-3 Bob Vermunt
85’ 3-4 Ricky Bokhoven
86’ 3-5 Rowdy Rijsdijk
87’ 3-6 Rowdy Rijsdijk

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter