Oude Maas stoomt verder op

0

Tegenstander Nieuwenhoorn staat op een nacompetitie plaats. Om nog enig perspectief te houden op behoud in de eerste klasse zal het team er alles aan moeten doen om thuis van Oude Maas te winnen.

Al snel na de aftrap kunnen de snode plannen van Nieuwenhoorn in de prullenbak verdwijnen. Het is Jeffrey van Veen die zijn directe tegenstander aan de linkerkant er volledig uitloopt, een uitstekende lage voorzet afgeeft en Wilson van Klooster juist voor zijn tegenstander en de doelman de bal weet te beroeren en de 0-1 binnen tikt. Een sterk begin van Oude Maas. Even is Nieuwenhoorn aangeslagen. Echter richten zij zich al snel op. Zo maken ze het – het achterover leunende Oude Maas – al snel lastig. Mooie kansen zijn er zeker voor de thuisspelende ploeg. Alleen het vizier van de aanvallers staat niet op scherp. Goede mogelijkheden worden verprutst. Maar Oude Maas doelman Jeroen Kloosterman speelt hierin ook een belangrijke rol. Bij iedere kansrijke aanval eindigt de bal keer op keer in zijn handen. Nieuwenhoorn wordt er moedeloos van. Voorlopig vindt Oude Maas dit prima. Natuurlijk krijgen ook zij mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Zo kan Serdar Demirel vanaf 20 meter ongehinderd uithalen. Met een katachtige reactie weet de doelman van Nieuwenhoorn de bal echter uit de linker benedenhoek te duiken. De rust wordt ingegaan met een 0-1 stand voor Oude Maas.

De tweede helft lijkt wel een kopie van deel 1. Weer is het binnen vijf minuten raak voor Oude Maas. Weer is het Jeffrey van Veen die net over de middenlijn de bal in ontvangst neemt. Met een indrukwekkende solo dwars door de verdediging van Nieuwenhoorn heen, staat hij plotsklaps oog in oog met de doelman. Ook hij wordt omspeeld en met een eenvoudige intikker is het 0-2 voor Oude Maas. Hoewel Nieuwenhoorn nog tracht om terug in de wedstrijd te komen speelt Oude Maas een gewonnen wedstrijd. De solide verdediging houdt opnieuw redelijk eenvoudig stand. De aanvallers van Nieuwenhoorn zijn niet bij machte om het hen moeilijk te maken. Andersom is dit wel het geval. Weer komt Oude Maas met een schitterende aanval op de proppen. In de middencirkel is het Serdar Demirel die een prachtige pass naar de op links opkomende Desailly Sousa verstuurt. De bal kan in de loop worden meegenomen. Desailly brengt vanaf links de bal voor het doel. Bij de tweede paal komt Wilson van Klooster aangestormd. Hoewel de bal nog net met zijn kruin door de rechtsback van Nieuwenhoorn wordt aangeraakt, weet Wilson de bal aan te nemen. Nu volgt van zijn voet een voorzet, die weer terugkomt bij Desailly Sousa. Het is even aannemen en met een bekeken schot de doelman voor de derde maal passeren. 0-3. Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld en kan Oude Maas het rustig uitspelen tot aan het eindsignaal. Door deze overwinning rukt Oude Maas op naar de 5e plaats. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg heeft Oude Maas aan 2 punten genoeg om ook volgend jaar in de 1e klasse uit te komen. Dan echter onder de nieuwe naam “sv Poortugaal”. Dit wordt de naam van de fusieclub PSV Poortugaal en Oude Maas.

Zaterdag 28 april komt DCV naar Oude Maas. Aanvang van de wedstrijd: 14.30 uur.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter