Meeuwenplaat langs Pretoria

0

Meeuwenplaat heeft een lastige tegenstander aan Pretoria. Men was gewaarschuwd want Pretoria had van de laatste vijf wedstrijden er vier gewonnen. De wedstrijd begon met binnen vijf minuten met twee grote kansen voor topscorer Yoeri Rombouts maar deze werden niet verzilverd.

Pretoria bood goed tegenstand en was diverse malen gevaarlijk voor het Meeuwen doel maar kansen werden ook niet omgezet in doelpunten. Na ruim 20 minuten spelen toch de 1-0 voorsprong voor Meeuwenplaat toen Gregory Ott snel op rechts doorging en zijn broer Mitchel vond die kon intikken. Na een half uur ook 2-0 want nu bediende Gregory Ott Yoeri die scoorde.

De wedstrijd leek nog niet gespeeld maar wel gewonnen voor de Hoogvlieters maar Pretoria werd steeds gevaarlijker en toen Wesley de Vos de bal losliet was een snelle Pretoria speler er bij om de 2-1 in te tikken. De rust kwam zelfs met 2-2 toen Pretoria een penalty benutte. Brian Reek kon een scoringskans verijdelen met een sliding en speelde correct de bal. De goede scheidsrechter zag hier een overtreding in de penalty werd feilloos ingeschoten.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Meeuwenplaat gevaarlijk er uit maar dat deed Pretoria ook en zodoende werd het een spannende wedstrijd. In de 60ste minuut werd Mitchel gevloerd en benutte Yoeri Rombouts de penalty echter even later kwam Pretoria weer langszij met een rake kopbal 3-3. Even later werd Remon Gouw de rode kaart voorgeschoteld omdat hij een doorgebroken speler vloerde. Het was een nuttige overtreding daar de speler alleen op het Meeuwendoel kon afgaan na één van de weinige fouts passes van Wesley van Gils.

Meeuwenplaat moest met tien man verder en begon te vrezen voor punt(en)verlies want een kopbal van de Pretoria spits werd moeizaam nog van de lijn gehaald. Het bleek één van de laatste wapenfeiten van Pretoria want Meeuwenplaat ging de laatste 20 minuten met 10 man plots beter spelen. Mitchel Ott en Yoeri Rombouts scoorden ieder nog 2x waardoor er een geflatteerde 7-3 uitslag op het scorebord kwam.

De moegestreden en goed spelende middenvelders Leslie Bax en Mert Sarigul ( uitstekende wedstrijd van Mert ) werden vervangen door Norwin Tremus en Jubertina Mariana die voor het nodige elan zorgden en voor goed voetbal zorgden in de laatste 20 minuten.

Volgende week – zondag 29 april – weer een thuiswedstrijd en wel tegen het laaggeplaatste Victoria’04.