Magreb’90: Wederom drie punten in mindering

2

Magreb’90 heeft van de licentiecommissie amateurvoetbal drie punten in mindering gekregen. Deze straf werd opgelegd omdat is vastgesteld dat de club niet heeft voldaan aan de licentievoorwaarde met betrekking tot het aanleveren van financiële jaarstukken.

Eerder dit seizoen kreeg de club, uitkomend in de derde divisie zaterdag, van de licentiecommissie al een keer één en drie punten in mindering. In beide gevallen ging het om het niet voldoen aan het aantal contractspelers of het alternatief van een gekwalificeerde jeugdafdeling.

Magreb’90 is niet in beroep gegaan tegen deze uitspraak en hiermee is de puntenstraf bindend geworden en in de stand doorgevoerd.

Licentievoorwaarden

Clubs in de tweede en derde divisie hebben te maken met licentievoorwaarden. Met het licentiesysteem streeft de KNVB ernaar de integriteit en de continuïteit van de voetbalcompetities zo goed mogelijk te waarborgen. Hierbij gaat de meeste aandacht uit naar de financiële huishouding van de clubs.

2 REACTIES