Benauwde zege Meeuwenplaat bij RCD

1

Voor veel publiek werd er een spannende wedstrijd gespeeld bij het Dordtse RCD. Meeuwenplaat was wel veel sterker maar de snelle uitvallen van RCD ook gevaarlijk.

Meeuwenplaat speelde goed combinatiespel maar kon niet vaak gevaarlijk worden en slechts een kopbal van Gregory Ott op de paal.

De defensie had het moeilijk als de Dordtenaren er eens uitkwamen waar Pascal van der Hor ( ziek ) en Stevert Verschoor ( blessure ) werden gemist.

Eén van die uitvallen kwam bij de spelverdeler van RCD terecht maar i p v een pass schoot hij de bal plotseling in de uiterste benedenhoek binnen en was de ruststand 1-0 voor RCD.

Na de rust een nog groter overwicht voor de Meeuwen maar RCD verdedigde de voorsprong hetgeen ten koste ging van een aantal overtredingen.

In de 60ste minuut de verdiende gelijkmaker door een mooie lob over de keeper van Mitchel Ott.

Meeuwenplaat drong steeds meer aan maar echt goede kansen werden niet gecreeerd. Meeuwenplaat vreesde punten verlies totdat vlak voor tijd Yoeri Rombouts werd gevloerd en een penalty voor de Hoogvlieters.

De trefzekere Yoeri nam de penalty zelf maar tot afgrijzen van de vele Meeuwenplaat supporters ramde hij de bal loeihard onderkant lat en caramboleerde de bal terug het veld in.

In de blessuretijd de toch wel verdiende zege voor Meeuwenplaat omdat weer een voorzet van Mitchel Ott op Rombouts werd gegeven die simpel zijn 34 ste competitedoelpunt kon intikken.

Een benauwde maar verdiende zege voor Meeuwenplaat en kon iedereen zingend de bus in terug naar Hoogvliet.

Zondag is Meeuwenplaat vrij omdat BZC/Zuiderpark zich heeft terug getrokken omdat zij geen elftal meer op de been kunnen brengen. Triest om zo’n mooie zondagclub op deze wijze aan haar eind is gekomen.

Zondag 15 april is aan de Oldegaarde de mooie wedstrijd Charlois – Meeuwenplaat.

1 reactie
  1. Winni Kiksen zegt

    Pfffff we moesten inderdaad lang wachten op de overwinning maar ze waren weer verdiend!

Laat een antwoord achter