Zwaar bevochten zege Nieuwerkerk (zo) in Den Hoorn

0

Een tegenstander die probeerde met veel fysiek en inzet de wedstrijd naar de hand te zetten, maar het stuitte regelmatig op de onverzettelijkheid van vooral het centrum in de Nieuwerkerkse defensie, waarin ook een belangrijke rol was weggelegd voor de 17-jarige invaller doelman Mickhele van der Eijk. Hij toonde zich een koele kikker en liet zich niet imponeren door de luchtmacht van de thuisclub. Op een sfeervol en luidruchtig sportpark in Den Hoorn pakte Nieuwerkerk 3 punten onder leiding van een povere arbiter Ligtvoet uit Amsterdam die de gemoederen bij tijd en wijle maar moeizaam onder controle hield.

Doelman Delano Kortstam haakte in de warming-up met een blessure af en omdat ook nog eerste doelman Sander Hoffmann geneest van een enkeloperatie, was het de O17 doelman Mickhele van der Eijk die na Hoogland zijn tweede opwachting in het doel maakte.Verder was Donny van der Dussen wel hersteld van een blessure, maar hij begon vanaf de bank.

Het eerste offensief was voor de thuisclub en het had bijna succes toen doelman Mickhele van der Eijk uit zijn doel kwam en de bal over zich heen zag stuiten. Het bleek later zijn enige slippertje te zijn en hij kon Ryan Santos dankbaar zijn dat hij de situatie ten koste van een hoekschop nog wist te repareren. Nieuwerkerk wist in de eerste helft maar moeilijk onder de druk van de thuisploeg uit te komen, te meer ook daar het vrij slordig was in de passing. Den Hoorn had zeker het vizier niet op scherp, want het wist met de diverse mogelijkheden niet om te gaan en bovendien liet doelman Mickhele van der Eijk zien een waardig vervanger van Delano Kortstam te zijn. In een van de weinige goede aanvallen van Nieuwerkerk had Rowendey Schoop, die zelf aan de basis van de aanval stond, meer moeten doen met de bal die via Bart Slob en Shane van de Engel voor zijn voeten kwam. Tegen het eind van de eerste helft moest doelman Mickhele van der Eijk zich nog een keer strekken om een prima afstandschot van buiten de zestien ten koste van een hoekschop onschadelijk te maken. Na rust was het eerste kwartier opnieuw voor de thuisclub. In de 60e minuut stond Jeffrey Schenk precies goed om een inzet uit een hoekschop van Den Hoorn buiten bereik van doelman Mickhele van der Eijk uit het doel te halen. Trainer Omar Khan bracht nu Donny van der Dussen voor aanvoerder Bart Slob. Deze wisseling bracht meer voetbalvermogen in de ploeg.

Vanaf dat moment speelde Nieuwerkerk beter en stond Donny van der Dussen aan de basis van de meeeste aanvallen. In de 70e minuut bracht Shayron Curiel spits Rowendey Schoop in stelling, maar diens kopbal werd door de Den Hoorn doelman over het doel getikt. Het bleek uitstel van executie, want nauwelijks twee minuten later was het wel raak. Donny van der Dussen zocht het hoofd van Rowendey Schoop, maar de doelman van Den Hoorn ging het duel met hem aan, echter tastte totaal mis. De bal belandde bij Shayron Curiel die vervolgens snoeihard uithaalde en de 0-1 op het scorebord zette. In het laatste kwartier probeerde Den Hoorn met veel fysiek en opportunisme het tij nog te keren, maar zoals eerder gezegd, de Nieuwerkerkse defensie was niet te kloppen en bovendien gooide doelman Mickhele van der Eijk zich een paar keer manmoedig in de strijd om telkens als overwinnaar eruit te komen. De thuisclub nam in de blessuretijd alle risico, maar daarvan wisten Daniel Da Cruz en Stefan van der Vlegel na goed voorbereidend werk van Donny van der Dussen niet te profiteren. Beiden schoten voor een leeg doel over.

Opstelling: Mickhele van der Eijk  –  Mike  van  de  Ruit  –  Shanon  Koetsier  –  Ryan  Santos  –  Jeffrey  Schenk  –   Shane  van  den  Engel  –  Bart Slob (65.Donny  van  der  Dussen)  –  Jordan  Kroon  –  Shayron Curiel (90.Stefan van der Vlegel) –  Rowendey  Schoop  –  Remco  Langerveld (87. Daniel Da Cruz)

Laat een antwoord achter