V.O.C verpulvert stadsgenoot Spartaan’20

1
Het was voor doorgewinterde V.O.C-supporters niet lastig om de laatste keer te memoreren dat een tegenstander met 10 goals verschil werd verslagen. In het kampioensjaar 2010/11 moest DEHMusschen er 11-1 aan geloven. Het was in een tijd waarin men er niet eens meer van stond te kijken als V.O.C met dat soort cijfers won. Dat is tegenwoordig wel anders, want ondanks het vaak prima spel is V.O.C zeker geen veelscorende ploeg. Het maakt deze wedstrijd extra memorabel. Een absolute glansrol was hierin weggelegd voor A-junior Bas van der Storm.
Tegenstander Spartaan’20 had voorafgaand aan deze wedstrijd slechts 1 punt minder vergaard dan V.O.C. De gepromoveerde ploeg had daarnaast enkele mooie uitslagen neergezet, waaronder een 7-2 winst op Nieuwerkerk. Een spannende wedstrijd mocht dus worden verwacht. V.O.C begon uitstekend aan het duel met goed veldspel en duels die vol overtuiging werden aangegaan. De 1-0 na 7 minuten was dan ook verdiend. Yannick Koevermans kopte mooi raak na een goede corner van Yannick Koevermans. De wedstrijd was daarna in evenwicht en Spartaan liet zich steeds iets meer zien in de buurt van het doel van Michiel Vis, en de 2-0 van Robbert Stout kwam dan ook zeer gelegen. Uit een moeilijke hoek passeerde hij de doelman, die waarschijnlijk een voorzet had verwacht. Een kwartier voor rust viel zelfs ook nog de 3-0. Douwe van der Kroft schoot binnen nadat de bal vanaf de lat precies voor zijn voeten belande.
Na rust gebeurde er 20 minuten lang hoegenaamd niets. Spartaan viel nog wel aan, maar uit niets bleek dat zij nog écht geloofden in een resultaat. De V.O.C-verdediging gaf ze hier ook geen enkele aanleiding toe, want achterin stond het onder leiding van Martijn de Vries als een huis. Uit wederom een corner kon V.O.C de score uiteindelijk uitbreiden naar 4-0. Na een onoverzichtelijke scrimmage was Stijn Houben de maker. A1-speler (tegenwoordig moeten we officieel JO19-1 zeggen) Bas van der Storm, die vorig jaar al regelmatig met het eerste meespeelde, mocht daarna invallen. Hij groeide uit tot de onbetwiste man van de wedstrijd door in het tijdsbestek van 10 minuten 4(!) doelpunten te maken. We laten het aan de doorgewinterde statistici om te achterhalen of dat ooit eerder is vertoond. Feit is dat het een ongelofelijk prestatie is van dit grote talent! De mooiste van die 4 goals kwam uit een eigen actie van Bas, die op de achterlijn een tegenstander dolde, iets naar binnen trok, om vervolgens met een prachtige krul de keeper kansloos te laten. In de tussentijd was er door de supporters op het balkon al een aantal malen ‘tien tien tien’ gescandeerd. Het werd waarheid, omdat Raoul Kertodikromo tussen de goals van Bas door zijn eerste doelpunt in het eerste maakte, en Robbert Stout 1 minuut voor tijd er uiteindelijk voor zorgde dat ons scorebord de score niet meer aankon. Op dat bord bleef het dus 9-0, maar de 10-0 gaat in de boeken.
Tegenstander Spartaan’20 zat een kwartier na de wedstrijd nog steeds op het veld, terwijl het team toegesproken werd door hun trainer. Het zal geen gezellig theekransje zijn geweest. V.O.C vierde intussen deze heerlijke prestatie. Zeker in dit seizoen, waarin het vaak niet heeft meegezeten, tellen dit soort wedstrijd toch extra mee. Moge het een voorbode zijn tot een mooie eindsprint richting het einde van de competitie. Want hoewel een nacompetitieplek nog steeds ver weg is, kán het nog. Winst is dan volgende week ook weer nodig, op bezoek bij DVV Delft.
Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Tom Wigmans, Martijn de Vries, Stijn Houben, Ruud Steijvers, Boris Polderman, Badr Doumou (Raoul Kertodikromo), Yannick Koevermans Bas van der Storm); Robbert Stout, Michiel Broeders, Douwe van der Kroft (Jeroen Straetemans).

Blamage Spartaan’20: 10-0 verlies bij VOC

Door Ed Goverde

Er was ooit een grote Rotterdamse club die er eens aan moest geloven en een 10-0 competitie-nederlaag leed… Spartaan’20 had niet de behoefte dit ooit te willen nadoen. Maar helaas, voor zo ver de kennis van het rijke verleden reikt, werd vandaag de grootste competitienederlaag uit de geschiedenis geleden. Ooit, in het seizoen 1985/1986 in de Hoofdklasse, was er een pijnlijk verlies van 7-1 tegen het Amsterdamse DWV. Maar vandaag moest het Spartaanse hart nog meer pijn lijden: 10-0 verlies bij VOC….

Wat er vandaag aan de hand was bij Spartaan’20, dat zullen de mannen vooral zelf kunnen vertellen. Voor de Spartaanse toeschouwers die de moeite hadden genomen naar het noordelijkste puntje van Rotterdam te reizen, deed het hoe dan ook pijn aan de ogen en het hart. Een ongekende nederlaag bij VOC, dat toch maar een puntje meer had op de ranglijst en destijds aan de Oldegaarde nog wat gelukkig aan de overwinning kwam.

Geluk had VOC vandaag niet nodig. Immers, Spartaan’20 was er lijfelijk wel maar verder eigenlijk niet. VOC speelde niet eens groots, maar kreeg al in de eerste fase van de wedstrijd alle tijd en ruimte van de haperende Spartaan-defensie. Voeg hierbij het volledige falen van de ‘aanvallende’ Spartanen en de 3-0 achterstand bij rust was al volledig verklaard.

Na zes minuten mocht Yannick Koevermans volkomen ongehinderd uit een hoekschop de 1-0 inkoppen. Spartaan’20 leek even iets terug te doen met een afgekeurde goal wegens hands en/of buitenspel van Josh Gross Santana en enkele andere tegenstootjes. Een schot van Soufian Charraoui werd fraai uit de hoek gedoken door VOC-keeper Michiel Vis. Hierna was de Spartaanse koek zo ongeveer op, zeker toen halverwege de eerste helft dom balverlies op het middenveld de 2-0 van Robbert Stout inluidde. Tien minuten voor de pauze de 3-0, ook een cadeautje omdat keeper Alihan Ulusoy een bal verkeerd beoordeelde, die hierdoor via de lat voor de voeten van Douwe van de Kroft viel terwijl drie Spartaanse verdedigers slechts toekeken.

Al wat Spartaan’20 was, hoopte na de pauze op een ommekeer, maar die kwam er niet, integendeel. Eerst schoot Soufian Charraoui uit een van de weinige Spartaanse kansen nog wel op de paal, maar toen twintig minuten voor tijd de 4-0 viel, was er een totale overgave Spartaan’20 onwaardig! VOC mocht zo ongeveer vrij opstomen naar het Spartaan-doel en toen was er voor de keeper ook geen houden aan: tussen de 73e en 83e minuut liep VOC uit naar 9-0 en in de slotminuut viel ook nog de vernederende 10-0…

Trainer Gokan Akgoz riep na afloop ver weg aan de overkant van het veld zijn wanpresterende spelers bijeen en heeft hen ongetwijfeld fijntjes ingewreven dat het nu aan hen is om de eer van de club te herstellen. Dat moet dan maar volgende week, let op EerstePaasdag: Spartaan’20 – FC Boshuizen 14.30 uur.

1 reactie
  1. Josemar Marcelino Dos Reis zegt

    Mucahit Kolukirik

Laat een antwoord achter