Opgelet: Rotterdamse Vrijwilligersverzekering veranderd

0

Met ingang van 1 januari 2018 is de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering veranderd. De gemeente Rotterdam heeft bij Centraal Beheer de Maasstadpolis afgesloten. Deze gratis polis verzekert automatisch de vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires in Rotterdam. Hierbij vervalt de rol van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg in de registratie voor de WA-verzekering.

Mocht er iets misgaan tijdens de activiteiten die vrijwilligers op de vereniging uitvoeren, is het prettig dat zij goed verzekerd zijn. Vrijwilligersorganisaties die via de oude polis verzekerd waren, hoeven hun vrijwilligers niet opnieuw aan te melden. Ook zij zijn per 1 januari 2018 via de Maasstadpolis verzekerd. Daarnaast vervalt het jaarlijkse Herijkingsformulier en hoef je verder geen actuele organisatiegegevens meer aan te leveren.

Om een beroep te doen op de verzekering, mail dan naar schadezaken@rotterdam.nl of bel naar 010-4893485. De vrijwilliger kan rechtstreeks bij de gemeente terecht. De verzekering wordt dus niet meer via CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg geregeld. Voor meer informatie hierover, mail dan naar Michael Verhoeven mgj.verhoeven@rotterdam.nl of Erik Rampersad e.rampersad@rotterdam.nl.

Verenigingsondersteuning zit verworven in het DNA van Rotterdam Sportsupport. Elke vereniging heeft een gebiedscoördinator binnen Rotterdam Sportsupport. Deze persoon beantwoordt vragen, geeft advies en stimuleert verenigingen in te spelen op (sport)behoeften vanuit de wijk. Voor meer informatie over de ondersteuningsproducten voor Rotterdamse sportverenigingen klik hier.

Bron: Rotterdam Sport Support.