Nieuwerkerk laat punten liggen tegen VOC

0

In een wat kleurloos duel verzuimde Nieuwerkerk enkele uitgespeelde kansen te verzilveren en wie niet scoort, kan ook niet winnen. Dat gold zeker ook voor VOC, alhoewel de Rotterdammers nauwelijks in 90 minuten  in scoringspositie kwamen en op die schaarse momenten was doelman Delano Kortstam attent genoeg om zijn doel schoon te houden. Met dit resultaat schieten beide ploegen maar weinig op.

Trainer Omar Khan had niet de beschikking over doelman Sander Hoffmann, Shanon Koetsier, Kevin Kamerbeek en Donny van der Dussen. Wel keerde Stefan van der Vlegel terug in de selectie na afwezigheid van enkele maanden ivm een wereldreis.

In de eerste 25 minuten speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld. Voor beide doelen was er in die fase nauwelijks enige opwinding te noteren. Maar de eerste kans diende zich daarna aan. Een lange aanval kwam tenslotte bij Shayron Curiel, maar hij schoot in riante positie over. Nieuwerkerk kwam nu wat meer voor het doel van de Rotterdammers en kreeg via Davio Lizardo in de 36e minuut de uitgelezen kans de score open te breken. Het was een lange pass van Ryan Santos die Davi Lizardo vrij voor het vijandelijke doiel breacht, maar zijn inzet kwam via de paal weer in het veld terug. Na rust eenzelfde spelbeeld. In de 62e minuut testte Shayron Curiel de vuisten van de VOC doelman met een hard genomen vrije trap. Meer dan een corner leverde dit niet op. Trainer Omar Khan bracht in de 68e minuut Rowendey Schoop voor Davi Lizardo. Nauwelijks in het veld werd de lange spits weggestuurd, maar zijn lob over de uitgekomen doelman trof geen doel. Een paar minuten later was er eindelijk een echte kans voor de bezoekers te noteren, maar de attente doelman Delano Kortstam bracht redding met de voet. Nieuwerkerk probeerde daarna opnieuw, maar het vizier vandaag stond niet op scherp.  Scheidsrechter van Hees kende een makkelijke middag. Beide ploegen speelden geen hoogstaande, maar wel een sportieve wedstrijd. Ook de wisselingen aan Nieuwerkerkse zijde in de laatste fase van de wedstrijd, brachten niet het gewenste effect, maar op dat moment leek iedereen zich al te verzoenen met een 0-0 eindstand.

Opstelling: Delano  Kortstam – Bart Slob – Mike  van  de  Ruit – Ryan  Santos – Jeffrey  Schenk – Shane  van  den  Engel – Bilal Ouahabi (75. Stefan van der Vlegel) – Jordan  Kroon – Davi  Lizardo (68. Rowendey Schoop) – Shayron Curiel – Remco  Langerveld (83. Daniel Da Cruz)

Laat een antwoord achter