Meeuwenplaat ook OHVV de baas; Kampioenschap kwestie van tijd

1

Zonnig weer op het Meeuwenplaat Access World Sportcomplex en veel publiek bij de “derby ” want meer zondagclubs zijn er niet meer ten Zuid Westen van Rotterdam.

Dit weekend was het Oudenhoornse OHVV op bezoek en Meeuwenplaat weet dat dit altijd moeilijke wedstrijden zijn en OHVV vaak de bovenliggende partij.

Echter dit seizoen is Meeuwenplaat te sterk voor vele clubs en uiteindelijk werd ook OHVV aan de zegekar gebonden.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit omdat schaduwspits Jubertina ” Bonkie ” Mariana verhinderd was en spits Yoeri Rombouts op de bank moest beginnen omdat hij – gezien drukke werkomstandigheden en studie – deze week niet heeft getraind. Met zeer veel tegenzin zat de spits op de bank.

Meeuwenplaat en OHVV speelden een hele interessante eerste helft waarbij Meeuwenplaat iets sterker was. Door verschillende kansen te missen kwam de rust met een nipte 1-0 voorsprong voor Meeuwenplaat door een doelpunt van Gregory Ott uit een voorzet van Mitchel Ott.

Na rust begon Meeuwenplaat met Rombouts in het veld en na 4  minuten spelen was de stand 3-0 door 2 x een zeer getergde Rombouts uit voorzetten van Gregory Ott.

Onder aanvoering van een gedreven aanvoerder Wesley van Gils ging Meeuwenplaat door met aanvallen en een kwartier na rust zorgde Rombouts al voor zijn 3e en Meeuwenplaat’s 4 doelpunt

Een kwartier voor tijd kwam OHVV plotseling aan een goal omdat de verder heel goed spelende Chayo Maria het nodig vond – terwijl in balbezit -opmerkingen te plaatsen die de scheidsrechter terecht bestrafte. Hij gaf OHVV een vrije schop die keurig achter Wesley de Vos werd geschoten.

Meeuwenplaat pakte de draad weer op want in het laatste kwartier scoorde Meeuwenplaat liefst 4x uit even zoveel mooie aanvallen. Het 4e en 5e doelpunt van Rombouts uit voorzetten van de sterk ingevallen Jeandre die zelf ook 2 x scoorde uit assists van Rombouts en de ook al goed ingevallen Norwin Tremus die het laatste doelpunt goed voorbereidde met een pass naar Rombouts en diens pass naar Jeandre.

De 8-1 was niet geflatteerd alhoewel OHVV af en toe trachtte de verdediging te ontzetten maar dit niet voor elkaar kreeg.

Omdat naaste concurrent Virtus Zevenbergen verloor is de voorsprong van Meeuwenplaat weer vergroot en het kampioenschap een kweste van tijd.

Zondag 1 april gaat Meeuwenplaat naar RCD terwijl er op 8 april een vrije zondag op het programma staat maar misschien is er nog een club vrij die dan bij Meeuwenplaat wil komen oefenen ?

1 reactie
  1. Winni Kiksen zegt

    Geweldige tweede helft! Klasse mannen!

Laat een antwoord achter