Zinkweg onderuit tegen GHVV’13

0

Zinkwegse Boys begon thuis tegen GHVV’13 nog vol goede moed. Mike Fiere mikte al vlot van afstand net naast de goal. In de 10e minuut viel de eerste gevaarlijke tegenstoot van de tegenstander. De linkerspits brak door en kogelde van dichtbij op de goal. De uitkomende keeper Martijn Krediet kreeg er nog wel een hand achter maar door het effect draaide de bal richting de doellijn alwaar Frank Stienstra met een omhaal redding leek te brengen.

De scheidsrechter gaf echter doelpunt waarna de protesterende Boys een serie gele kaarten incasseerden. Hierna zat de klad er, ondanks alle goede doelstellingen vooraf, in en konden ze zich moeizaam herpakken. Dit was weer eens de overtreffende trap van ongelukkige tegentreffers en het is een ongeschreven wet dat dit je louter overkomt als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Toen ZWB vorig jaar kampioen werd in de 4e klasse viel de goal regelmatig niet zonder fortuin en op een goed moment aan de goede kant. Dit jaar vielen ook al voorzetten vanaf rechts en links en zelfs een inzet vanaf de middenlijn als tegentreffers binnen. Afijn, richting de thee konden de Boys zich niet goed over de tegenslag heen werken. Er waren wel wat kansjes maar het ontbrak aan de nodige teamspirit die juist gaandeweg het seizoen steeds beter leek te worden. Het was GHVV.13 wat voor rust ook nog kansen kreeg maar er werd met 0-1 thee gedronken.

Zinkweg kreeg in het begin van de 2e helft nog 2 kansen via Koen van der Ende en Mike Fiere maar scoorde niet. Halverwege de 2e helft deed de effectieve tegenstander dit wel. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits geheel vrijstaand binnen gekopt en het stond 0-2. Deze klap kwam Zinkwegse Boys, wat nog 1 keer dichtbij de aansluitingstreffer via Mees Lebbink was, niet meer te boven. De tegenstander kreeg nog goede kansen maar scoorde ook niet meer. Desondanks konden ze met slim zakelijk spel en dus verdiend de 3 punten bij schrijven.

GHVV’13 ook langs Zinkwegse Boys

Door Rene Reek

GHVV’13 ging naar Zinkweg toe om niet te verliezen , sterker nog om 3 punten te halen om meer lucht te krijgen voor het behoud van het 3e klasse schap.

De ploeg van John Stougje miste de hele voorhoede en dus moest hij puzzelen om er elf binnen te lijnen te zetten.

Met 3 18 jarige jongens , Davey Bouman , Jordy Breestraat en Jimmy Donkers startte de ploeg tegen Zinkwegse Boys.

Gelijk al in het begin een voetballend GHVV die probeerde om de druk op Zinkweg te zetten.

Met stevige overtredingen en verbaal sterk naar de scheidsrechter probeerde de thuisploeg GHVV’13 van het lijf te houden.

De 0 – 1 kwam in de 10e minuut toen Jordy Breestraat in de loop de bal mee kreeg en door schoof naar Stefan Kerkhof , die in de zestien uithaalde.

De doelman pareerde de bal half en de bal caramboleerde in zijn geheel over de doellijn voordat een verdediger de bal kon weg schieten.

De scheidsrechter stond er dus kort op en constateerde dat de bal heeft gezeten.

Kwaad bloed zette dat bij de thuisploeg en ging meer tegen de leidsman voetballen als tegen GHVV’13.

Na de 0 – 1 bleef het spelletje op en neer gaan en GHVV’13 kon niet echt doordrukken om de wedstrijd op slot te gooien.

De ruststand werd dus bereikt met een 0 – 1 voorsprong.

Na de rust een wat gelaten ploeg uit de Nissewaard. Ze lieten Zinkwegse Boys meer in balbezit maar echt grote kansen kregen ze niet.

Na een klein kwartiertje in de 2e helft begon GHVV’13 wat meer naar voren te voetballen en dit leidde eigenlijk voor kansen om de voorsprong te vergroten.

Het vizier stond niet op scherp.

In de 62e minuut was het dan wel raak. Weer Jordy Breestraat was zijn mannetje te snel af en zijn voorzet op maat werd binnen gekopt door Danny Poldervaart.

Zinkwegse Boys gaf nog niet op en kleunde er nog stevig in om de bakens te proberen te verzetten.

Met nog ruim 15 minuten werden er wissels doorgevoerd door de trainert van GHVV’13

Jimmy Donkers werd vervangen door JO17 – speler Tom Gardenier en even later werd Stefan Kerkhof vervanger door eveneens een speler van JO17 – 1 Roy van Spronsen.

Die jongens konden dus proeven wat het is om in een 1e elftal te spelen. Tom Gardenier kreeg zelfs nog een mogelijkheid om te scoren maar hij kon de bal niet echt lekker raken.

In de slotfase moest Davey Bouman nog een paar keer reddend optreden om zijn 0 – status vast te houden.

De scheidsrechter blies op precies 45 minuten af voor het einde van de wedstrijd.

Weer dus 3 broodnodige punten en volgende week het thuisduel tegen DRL aan de Toldijk in Geervliet