Rockanje verrast tegen Botlek

0

Ondanks het feit dat Hans de Heer weer flink wat te puzzelen had om weer een elftal binnen de lijnen te brengen heeft Rockanje voor een daverende verrassing kunnen zorgen door met 3 – 0 te winnen van Botlek. Zelfs bij de samenstelling van de technische staf word de Heer niet ontzien . Elftalleider Arie van Breda is herstellende van een hernia operatie en assistent trainer/leider John de Vries verbleef in Brugge voor een team uitje met zijn 3e elftal. Ook het spelersarsenaal was verre van compleet , waarbij het gemis van keeper Rene van de Meyden het moeilijkst oplosbaar leek. Uiteindelijk stond de thuisploeg met 11 man aan de start. Na de beginfase zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen leek het erop dat na een minuut of tien Botlek wat ging aanzetten, er ontstond in die periode de ene na de andere hectische situatie in het Rockanjese strafschopgebied waarbij de thuisclub dan ook niet mocht klagen dat het deze fase schadevrij doorkwam. In de 20e min. het moment dat misschien uiteindelijk bepalend werd voor de wedstrijd. Één van de Botlek spelers kreeg het binnen de lijnen verbaal aan de stok met een medespeler, waarbij termen werden gebruikt die scheidsrechter Prins vooraf al had aangegeven deze niet te accepteren. Resultaat vanaf minuut 20 moest Botlek verder met 10 man. In het spelbeeld veranderde niet veel Botlek was de ploeg die aanviel al was het meteen wel een stuk minder gevaarlijk. Rust 0-0.

Ook in de tweede helft was het Botlek was het beste van het spel had maar miste deze middag de scherpte , net toen Rockanje dacht misschien zit er vandaag wel weer een puntje in was het Richard Zebregse die de thuisclub een kwartier voor tijd verrassend op 1-0 bracht. Daarna  moest Botlek wel komen door het mannetje minder kwam er voor Rockanje veel ruimte waar Jeffrey Burger en Sven Groenenboom gretig van profiteerden en de einduitslag op 3-0 brachten. Misschien wel geflatteerd maar na alle tegenslagen die het team dit jaar al te verwerken kreeg mag het ook wel eens een keertje meezitten.