NTVV pakt punt tegen Melissant

0

Na de afgelastte wedstrijd die vorige week op het programma stond tegen DVV’09, mocht NTVV zich dus na een vrij weekend en een week hard trainen op een bevroren veld weer opmaken voor een competitiewedstrijd. Ditmaal thuis tegen Melissant. NTVV had wat goed te maken aangezien het uit in Melissant een blamage opliep en met 2-0 verloor en ook zeker geen goed voetbal lieten zien. Na de herkeuring om 11:00 werd besloten de wedstrijd toch door te laten gaan en zo beloofde het onder zonnige omstandigheden een mooie voetbalzaterdag te worden.

Ondanks nog een aantal afwezigen stond er een sterk elftal op papier en kon NTVV zich opmaken voor 90 minuten lang spektakel.

Melissant op alle fronten vastzetten en ze vanaf minuut 1 bij de ‘strot’ pakken, dat was de opdracht die de zwart-wit gestreepte mannen hadden meegekregen van de staf. Echter het tegenovergestelde gebeurde, na nog geen twee minuten gespeeld te hebben keek NTVV al tegen een 0-1 achterstand aan, een voorzet vanaf de linkerkant kon eenvoudig binnengekopt worden. In verdedigend opzicht stond niet iedereen in zijn positie en liet het tweede tegendoelpunt ook niet lang op zich wachten, de spits van Melissant kon vrij doorlopen en de bal zo in de lange hoek schuiven. Na zes minuten spelen een 0-2 achterstand dus, iets wat menig mens op voorhand niet voorzien zou hebben. NTVV werd wakker geschud en kwam beter in de wedstrijd maar bleef wel slordig in balbezit, al was dit bij Melissant ook het geval.

NTVV zette steeds meer druk naar voren en dit zorgde voor interessante duels op het middenveld en zo nu en dan ook een gevaarlijk moment voor het doel van Melissant. Rond de 30e minuut kwam de bal in de kluts in het strafschopgebied van Melissant, nadat de bal tot twee keer toe niet in het net verdween kwam de bal voor de voeten van Hans Knops terecht, die vervolgens rustig bleef en de bal beheerst in de rechter hoek schoof. Na deze goal verscheen NTVV niet veel later weer voor het doel van Melissant, een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij Marko Karsbergen terecht alleen wist de bal helaas niet te verzilveren. Zo bleef het 1-2 tot de rust en was er nog genoeg tijd om de achterstand weg te werken.

Om 15:30 floot de overigens goed fluitende scheidsrechter voor aanvang van het tweede bedrijf. De tweede helft begon rommelig en het spel ging over en weer, zowel NTVV als Melissant wisten weinig tot geen kansen te creëren. Al snel bracht NTVV Mitchell Tdlohreg in de gelederen en hiermee kwam er iets meer structuur en strijd in het spel. Zo werden de duels ook feller en deden er zich steeds meer momenten voor waar een kaart voor gegeven kon worden, dit gebeurde dan ook af en toe.

Een enkele kans wist NTVV nog te forceren met Youri Kievit in het strafschopgebied maar kwam uiteindelijk net tekort. Zo naderde het einde van de wedstrijd en leek het te blijven steken op een 1-2 achterstand. De 89e minuut ging in en een lange bal naar voren werd op ‘Maradonna-achtige’ wijze verlengd door Hans Knops op Robin Noteboom die de bal vervolgens perfect klaag legde voor een goed meegelopen Marko Karsbergen die de bal binnen wist te schuiven. Op de valreep dus toch nog een gelijkspel voor de zebra’s.

Een meer dan terecht punt gezien het spelbeeld alleen wat betreft de kwaliteit van het voetbal, is er nog genoeg werk aan de winkel wil het nog de nodige punten gaan pakken. Zo doet zich volgende week al weer een hele lastige wedstrijd voor namelijk, uit tegen WFB.

Deze wedstrijd zullen er ook weer een aantal spelers terug zijn van vakantie en dus kan NTVV weer een week fanatiek trainen richting de zaterdag. Lukt het NTVV om een punt of wellicht zelfs meer, weg te slepen uit Ouddorp. Komt allen!

Opstelling: van Alphen, Sep (Tdlohreg), J. Roijers, Lugtenburg, Buijs, E. Roijers (Groenendijk), G. Kievit, Noteboom, Knops, Y. Kievit (van der Spoel), Karsbergen