Nieuwerkerk laat RVC’33 onnodig langszij komen

0

Nieuwerkerk bleek niet in staat het goede spel van de laatste twee wedstrijden een vervolg te geven. Het liet zich vooral in de tweede helft te veel meeslepen in het opportunistische spel van de tegenstander. Net zoals in de heenwedstrijd liet het opnieuw de verbeten vechtende Reeuwijkers tot tweemaal toe langszij komen. Toen bracht een vlammend schot van invaller Stefan van der Vlegel de 3-2 nog op het bord, maar vandaag bleef een derde treffer uit.

Trainer Omar Kahn kon niet beschikken over doelman Sander Hoffmann en Shayron Curiel. Laatstgenoemde denkt volgende week weer speelklaar te zijn.

Dat Nieuwerkerk een moeilijke middag tegemoet zou gaan, bleek zeker niet uit de eerste helft. Toegegeven, het speelde minder als 14 dagen ervoor tegen Unitas, maar echt veel te duchten hadden zij ook weer niet van de defensief ingestelde Reeuwijkers. Het is veelzeggend dat zij de eerste echte mogelijkheid in de 40e minuut ook direct wisten te verzilveren. Eerst ging er een redding van doelman Delano Kortstam aan vooraf. Uit de daaropvolgende hoekschop was het meteen raak voor RVC´33 dat daarmee de stand weer gelijk trok. Nieuwerkerk zelf kwam in de 27e minuut op voorsprong toen een vloeiende combinatie over de grond tussen Mike van de Ruit en Davi Lizardo via laatsttgenoemde in de voeten werd geschoven van Rowendey Schoop die beheerst de 1-0 binnentikte. Het was na een periode dat Nieuwerkerk veelal op de helft van de tegenstander te vinden was en het eigenlijk in die fase al uit de diverse uitgespeelde kansen op voorsprong had moeten komen. Na de gelijkmaker kwam het antwoord toch snel, want nu was het Mike van de Ruit die uit een combinatie met Davi Lizardo de 2-1 hard en hoog in de korte hoek binnenschoot. Er aan voorafgaand ontsnapte Nieuwerkerk wel toen Remco Langerveld de bal op het middenveld verspeelde en hij daarmee RVC´33 directe doorgang verschafte. Nieuwerkerk kwam echter met de schrik vrij, want RVC´33 verprutste deze uitgelezen kans. Na rust kwamen de bezoekers fel uit de startblokken.

Het gooide nu alle fysiek in het spel en speelden veelal de lange bal van achteruit. Nieuwerkerk had zichtbaar moeite het spel onder controle te houden en vergat daarbij aanvallend het wapen te hanteren door te combineren over de grond zoals in de eerste helft tot tweemaal succesvol was. In de lucht daar ligt de kracht van RVC´33 en dat geldt zowel voor de verdedigers als voor de aanvallers. Dat wapen gebruikte de bezoekers in de 63e minuut opnieuw. Nu bleek een hoge vrije trap vanaf de rechterkant het wapen tot het tweede succes. Doelman Delano Kortstamen en zijn verdedigers gaven niet thuis en opnieuw was een Reeuwijks hoofd de winnaar en dat betekende 2-2. Nieuwerkerk probeerde er na nog wel, maar er kwam nu vanaf de zijkanten teveel door de lucht en dat spelletje ligt RVC´33 nu eenmaal beter. Een matige wedstrijd dus van Nieuwerkerk dat juist zo goed op dreef leek.

Opstelling: Delano  Kortstam  –  Mike  van  de  Ruit  –  Shanon  Koetsier (72. Daniel da Cruz)  –  Ryan  Santos   –   Shane  van  den  Engel  –  Donny  van  der  Dussen ( 67. Jeffrey Schenk)  –  Jordan  Kroon  –  Davi  Lizardo  –  Rowendey  Schoop  –  Remco  Langerveld

Laat een antwoord achter