Neptunus Schiebroek onderuit bij koploper Hellevoetsluis (video)

0

Neptunus-Schiebroek heeft geheel onnodig zomaar drie punten weggeven aan koploper Hellevoetsluis. Door zowel voor als na de rust tweemaal dom balverlies in de laatste linie gaven zij de tegenstander de doelpunten op een presenteerblaadje. In de gehele wedstrijd wisten de gastheren zelf geen enkele kans te creëren.

De Rotterdammers zochten in de eerste helft direct al de aanval en daar had de thuisploeg heel veel moeite mee. In de 7e minuut moest Sander Duin helaas vanwege een blessure het veld al verlaten. Na een kwartier kopte Sander van der Velde uit een hoekschop net naar de paal. In de 25e minuut kopte Freek van ’t Veld net de bal weg voor de inkomende Daniël van Delft na een scherp aangesneden vrije trap van Sjors te Duits. Drie minuten later werd dan toch de voorsprong genoteerd. De inzet van Daniël van Delft kwam via een verdediger terug voor de voeten van Leroy van Bueren die onmiddellijk doel trof 0 – 1. Na een half uur kon Dennis Nijkamp door middel van een overtreding op Mo Hidir een uitbraak voorkomen. In de 36e minuut vergat Neptunus-Schiebroek na een prachtige aanval de score te verdubbelen. De breedtepass van Daniël van Delft was net te hard en te scherp voor Sjors te Duits om van dichtbij te verzilveren. Dom balverlies in de achterste linie bracht Hellevoetsluis zowaar tegen de verhouding in op gelijke hoogte, Sander van Pelt profiteerde en scoorde 1 – 1. Een minuut voor rust schot Pascal Lommerse in vrije positie over het doel. Een bittere pil voor het beter voetballende Neptunus-Schiebroek om zo de rust in te gaan.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. De thuisploeg gooide er wat meer strijd in en de Rotterdammers gingen daar helaas in mee. Er werd nauwelijks nog echt gevoetbald. Hoewel de momenten voor het doel van Hellevoetsluis nog het gevaarlijks waren. Toch ging Neptunus-Schiebroek acht minuten na rust op dezelfde wijze de fout in. Weer werd er achterin slordig balverlies geleden en ook hier ging de gastheer bestraffend mee om. Dit keer wist Ken Lagendijk via de doelman 2 – 1 te scoren. Pas in de 68e minuut enige opwinding toen een scherpe voorzet van Mo Hidir net geen medespeler bereikte. In de 72e minuut vergat leidsman Calvert een gele kaart te geven aan Patrick Struyk, toen hij met de hand de bal mee nam en daarmee een schotpoging van Sjors te Duits ontnam. De vrije trap van Daniël van Delft werd door doelman Danijel Ribaric hoekschop gestompt. Uit de hoekschop kopte hij zelf rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd werd er wederom een bal in de voeten van een aanvaller gespeeld, maar gelukkig wist de thuisploeg nu niet te profiteren. Hellevoetsluis stelde tien minuten voor tijd alles in het werk om veel tijd te trekken. Het leverde de doelman van de thuisploeg nog een gele kaart op. Uiteindelijk gingen zij op deze wijze toch als winnaar van het veld. We zullen het er maar ophouden dat dit het geluk van een koploper is, hoewel ze daar wel de tegenstander voor mogen bedanken.

De twijfelachtige scheidsrechter S. Calvert gaf gele kaarten aan Dennis Nijkamp, Danijel Rabaric (Hellevoetsluis) en Paul Hoekstra (Neptunus-Schiebroek).