Meeuwenplaat boekt ruime zege op COAL

0

In eerste instantie waren de Meeuwen er niet gerust op hoe sterk COAL wel zou zijn na hun grote overwinning op HWD vorig weekeinde. Het gevoel bleek ongegrond.

Nog met het eerste verlies in het achterhoofd van de Meeuwen bij Dubbeldam, startte de thuisploeg (te) voorzichtig. In de loop van de wedstrijd bleek al snel dat COAL niet in staat was om het Meeuwenplaat echt moeilijk te maken. Toch kwamen de gasten vroeg in de wedstrijd op voorsprong door slap ingrijpen van de centrale verdediger van de Meeuwen, waardoor de spits van COAL de bal makkelijk langs de uitstekend keepende Wesley de Vos binnen schoot.

Lang konden de Rotterdammers echter niet genieten van de voorsprong, want Mitchel Ott trok de stand binnen vijf minuten weer gelijk. De rest van de 1e helft ging op en neer met een te slap voetballend Meeuwenplaat en onmachtig COAL.

Na rust een heel ander beeld. De Meeuwenplaters gingen vol gas en het kwaliteitsverschil tussen beide teams was pijnlijk zichtbaar. COAL was niet bij machte om de onophoudelijke aanvalsgolven te pareren en werd ver achteruitgedrukt.

In de 51e min verdween een afzwaaiende voorzet van Jeandre Andrea achter de verbouwereerde doelman van COAL en de voorsprong was een feit. Twee minuten later stonden ook de 3-1 door Joeri Rombouts en nog eens twee minuten later de 4-1 door Mitchel Ott op het scorebord. Binnen vijf minuten was de wedstrijd gespeeld. Af en toe kwamen de Rotterdammers onder leiding van de goed spelende Harris Kahrovic nog met een counter nog in de buurt van Wesley de Vos, maar verdedigend stonden de Meeuwen als een huis.

Al met al een terechte overwinning voor de Hoogvlieters in een sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door scheidsrechter R Wesdorp.