Kansen missend Hellevoetsluis wint toch

0

Het is maar goed dat laagvlieger Piershil de nodige kwaliteit ontbeerde, want tegen iedere andere tegenstander had het kansen missende Hellevoetsluis ongetwijfeld het deksel op de neus gekregen. Hoewel het nu tot de laatste minuut spannend bleef, wisten de Hellevoeters toch de 3 punten uit Piershil mee te nemen.

Op een altijd winderig sportpark Piershil, wat in combinatie met het slechte veld goed combinatievoetbal onmogelijk maakte, was het toch Hellevoetsluis dat, eenmaal gewend aan de omstandigheden, de bovenliggende partij was. Het werd dan ook al snel duidelijk dat de ING-boys over meer kwaliteit beschikten en dat het zaak was een snel doelpunt te maken, zodat de ploeg uit de Hoeksche Waard haar verdedigende stellingen moesten verlaten. Dat snelle doelpunt kwam er ook, toen de dit keer als middenvelder in de basis gestarte Roeland de Bruijne goed anticipeerde op een voorzet van rechts en de bal onder de Piershil-doelman in het doel schoof (0-1). Hoewel Piershil niet vaak voor het doel van doelman Ribaric verscheen, moest Hellevoetsluis toch waakzaam blijven en alert zijn op dat ene moment, dat altijd komt. Het duo Sang-A-Jong/De Koning heerste echter in het centrum van de verdediging en er kwam dan ook geen muisje door. Aanvallend bleef het moeilijk om een behoorlijke aanval op te bouwen, maar was het zaak voor de in het blauw getooide rood-witten de wedstrijd snel in het slot te gooien, zodat er in alle rust naar de topper van volgende week tegen Sparta gewerkt kon worden. De rust werd echter met een 0-1 stand bereikt.

In de tweede helft was het krachtsverschil tussen beide ploegen nog veel groter en waar de Hellevoeters in de eerste helft niet direct uitgespeelde kansen creëerden, kregen zij na rust de ene na de andere 100% kans. Bij het missen van zoveel kansen werd het publiek zelfs een beetje melig en groeide de Piershil-doelman uit tot de uitblinker van de middag. Of het nou Ken Luyendijk was of Davy Mierop, die beiden ieder wel 3x oog-in-oog met de keeper verschenen, de kansen waren niet aan hun besteed. Mierop kreeg in 1 aanval zelfs 2x de gelegenheid om aan te leggen, maar nadat de eerste bal tegen de keeper werd aangeschoten, verdween de bal uit de rebound over het lege doel. Een kwartier voor tijd werd de nummer 3 van Piershil ook nog eens met 2 gele kaarten naar de kant gestuurd, maar zoals wel vaker putte het tiental daar kracht uit en zette het nog één keer alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Hoewel het soms hectisch was voor het doel van de Hellevoeters, was het slechts 1x billen knijpen voor de ploeg van Edwin de Koning, toen een inzet maar net voorlangs het doel hobbelde. Hoewel een 0-5 zege dus op zijn plaats was geweest, wonnen de Hellevoeters slechts met 0-1 deze 15e wedstrijd van het seizoen en blijft de ploeg uit de Vestingstad soeverein koploper in de 2e klasse D. Achtervolger BVCB won nipt met 2-1 van Alexandria ’66, maar concurrent Sparta verloor thuis met 2-3 van Berkel, zodat de ploeg van Robert Verbeek op weg naar de kraker tegen het team van Edwin de Koning met 1 wedstrijd minder gespeeld nu 10 punten minder heeft dan de Hellevoeters.