HVC’10 verliest van zichzelf

0

HVC’10 kon in dde uitwedstrijd tegen RCL het verlies van zes basisspelers onvoldoende opvangen. Naast vier vakantiegangers miste het ook de geschorste aanvoerder Michael van den Bos en de geblesseerde centrale verdediger Steve Escalona.

Niettemin kwam de Hoekse ploeg voortvarend uit de startblokken en Daryl Semil (rechtsachter) had de 0-1 al in de tweede minuut op zijn schoenen, maar keeper Bontje redde. In de thuiswedstrijd kreeg RCL met 6-2 klop en trainer Henk Bruyn had besloten een strikt en risicoloos 4-4-2 te spelen en twee spitsen het werk voorin te aten opknappen. De Hoekse gelegenheidsverdediging had de handen vooral vol aan de snelle Isi Adimi en had ook geluk dat een doelpunt van Thom Wijnalda wegens buitenspel werd afgekeurd. De wedstrijd lag daarna geruime tijd stil door een vervelende hoofdblessure van RCL-speler Nick van Bemmel. Het haalde het tempo uit de wedstrijd en toen werd duidelijk dat RCL momenteel niet in grootse vorm steekt. Het gehandicapte Hoekse team kon simpel de wedstrijd overnemen. Eerst mikte Warbout op de paal, maar een paar minuten later was het na een snelle aanval wel prijs. Een verre bal van Glenn Boon kwam bij Rico Sterrenberg en diens voorzet werd behendig door Warbout langs keeper Andrew Bontje getikt. Zo bejubeld als Sterrenberg voor zijn assist werd, zo schlemielig was zijn onnodige terugspeelbal twee minuten later. Michael Schouten pakte het cadeau op, omspeelde doelman Poortman en mikte van ver de bal in het doel.

Dat was dubbel vervelend, omdat een ploeg die bijna al verslagen was vlak voor rust weer in het zadel werd geholpen. RCL kwam veel sterker uit de kleedkamer dan het ineens slap acterende HVC’10, Het liet zich op het middenveld afbluffen door de thuisploeg. Alleen spits Jurgen Warbout hield zich voorin nog staande, werd een keer stevig neergelegd en miste daarna nog een kans door al struikelend op Bontje te mikken in plaats van een penalty te versieren. Niet elke valpartij is een schwalbe en een uitgelokte penalty had erin gezeten. Die penalty kwam er echter aan de andere kant. Waar de Vlaardingse scheidsrechter Kuup (over het algemeen rustig en goed leidend) een handsbal van de thuisploeg niet wilde bestraffen, legde hij vijf minuten later de bal wel op de stip na een van dichtbij hard aangeschoten bal op Glenn Boon. Thom Wijnalda benut zo’n kans altijd. Op de vraag waarom de ene handsbal wel een strafschop opleverde en de andere niet, antwoordde de arbiter na enig aandringen na afloop: “Je kunt geen appels met peren vergelijken.”

De opgeluchte Wijnalda vond desgevraagd dat de bal wel van heel dichtbij op Boon werd afgevuurd en dat ze gewoon mazzel hadden. Henk de Zeeuw had zijn spitsen Jurgen Warbout en Rico Sterrenberg reeds gewisseld voor Yannick van Noort en Emiel Feitsma. Dat pakte nu verkeerd uit. De poort naar Poortman stond achterin wijd open. Alleen weigerde RCL aanvankelijk nog de op een presenteerblad aangeboden kansen , al moet ook gezegd worden dat keeper Adam Poortman zijn ploeg voor een veel grotere nederlaag behoedde. Eigenlijk was hij na rust nog de enige Hoekse speler die een ruime voldoende verdiende. Vlak voor tijd werd hij echter nog gepasseerd door Isi Adimi die van dichtbij de derde treffer mocht maken. Het appel voor buitenspel werd terecht door Kuup genegeerd. De nederlaag kon deze keer zeker niet op rekening van de scheids genoteerd worden. HVC’10 deed zichzelf de das om door te verslappen waar de thuisploeg zich met veel werklust naar de zege knokte.

HVC’10: Poortman, J. van den Bos, Boon, Van Dijk, Doorewaard, Semil, Smits, Storm, Sterrenberg (75 Feitsma) Warbout (70 Van Noort) R. van den Bos.