Geen doelpunten bij DCV – Heinenoord

0

Na de belangrijke overwinning vorige week bij Bruse Boys, kwam deze zaterdag Heinenoord op bezoek op het Waalplantsoen. Heinenoord staat op de derde plaats van de ranglijst en is dus een pittige tegenstander. De uitwedstrijd verloor DCV met 2-0, maar toen was er nauwelijks sprake van krachtsverschil.

Vanwege het slechte weer van afgelopen week zou de wedstrijd op het kunstgrasveld worden gespeeld. Uiteindelijk kon de wedstrijd gewoon op het gwone gras van hoofdveld worden gespeeld onder prima weersomstandigheden.

In het begin van de wedstrijd had Heinenoord een licht veldoverwicht. Dat resulteerde ook in een aantal kansen. De gevaarlijkste was een hoge lange bal in de 18de minuut die achter Bobby Jansen op de paal belandde.

Gaandeweg kwam DCV beter in de wedstrijd. Mick Veldhoen kon in de 19de minuut geheel vrijstaand een mooie voorzet van Alex van Veen inkoppen. Helaas raakte hij de bal niet goed. Dat was het startsein voor een goede fase van de Klinkenberg-brigade. De aanval werd gezocht en er waren een flink aantal kansen. Damian Brussee kopte over. Sven Hentzen schoot tot 2x keer toe een identieke kans net naast. Met de vrije trappen van Patrick Groen en Mark de Borst had Heinenoord-doelman Vervoort alle moeite.

DCV had bij rust een voorsprong verdiend na een aantrekkelijke eerste helft. Maar er werd niet gescoord.

Alhoewel ook de tweede helft het aanzien waard was, waren er minder kansen voor beide teams. Heinenoord was nu de bovenliggende partij en DCV kwam in de 70ste minuut  goed weg nadat een schot na een rommelige situatie via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte.

In de slotfase moest DCV verder terug en drong Heinenoord flink aan. Door goed te verdedigen bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Al met al een goed resultaat voor DCV, dat op basis van de sterke eerste helft zeker recht had op het behaalde punt.

Volgende week volgt de zware uitwedstrijd bij de nummer 2 van de ranglijst Brielle.

Opstelling DCV:

Bobby Jansen; Tim Bestebroer, Mark de Borst, Nick Cornelisse, Martin van Buren; Patrick Groen (80ste Fievel Meijer), Max Blankers, Sven Hentzen, Damian Brussee (89ste Guido van Ooijen); Alex van Veen, Mick Veldhoen.

Geel: Tim Bestebroer, Alex van Veen

HEINENOORD  NIET  LANGS  D.C.V.

Door Cor Hoogvliet

Zonder de nog steeds geblesseerde Martijn Terlouw, de wederom geblesseerde Richie Basoski, de zieke Ramon Salas en de geschorste Andy Bouterse, moest de formatie van coach Ralph Kalkman het opnemen tegen de bijna 100-jarige tegenstander D.C.V. uit Krimpen a/d Ijssel.
Al in de 2e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen, die door doelman Nick Vervoort met beide vuisten werd weggewerkt.
Het antwoord hierop kwam meteen van Sander de Heus op links, die zijn schot zag geblokt.
Nadat Mickey Veldhoen van afstand zijn schot over zag gaan,  kwam in de 10e minuut de grote kans voor de geheel vrij staande Damien Brusse, die tot grote opluchting naast schoot.
Nadat de vrije trap van Mitch Fransen was weggewerkt belandde het schot van Andrew van Tiggelen op de paal.
Vervolgens kwam er wederom een enorme kans van dichtbij voor Mickey Veldhoen die  naast kopte en dat verklaart dat er door de mannen van trainer Ronald Klinkenberg in 13 wedstrijden maar 7 keer is gescoord.
Halverwege de eerste helft kwam de vrije trap van Mitch Fransen op de vuisten van doelman en aanvoerder Bobby Janssen terecht en in de rebound net naast geschoten door Melvin Zaalman.
In de 38e minuut kreeg aanvoerder Toine v.d. Berg zoveel last van zijn hamstring, dat hij werd vervangen door Desley de Wolf.
Na een aantal juiste ingrepen door de Heinenoord-defensie en de nodige reddingen van doelman Nick Vervoort brak de rust aan met de brilstand.
Na een kwartier in het tweede bedrijf kwam Dejan de Feiter binnen de lijnen voor Sander de Heus.
Het duurde tot de 70e minuut toen Marvin Strik uithaalde uit een afgeslagen aanval en de bal via onderkant lat zag terug springen in het veld.
Voor de rest viel er voor de supporters weinig te genieten van het vertoonde spel.
Met nog een ruim kwartier te gaan werd Marvin Strik, die inmiddels geel had ontvangen, vervangen door Neall Mouthaan.
In de slotfase probeerde Andrew van Tiggelen doelman Bobby Janssen  nog te verrassen, echter Melvin Zaalman stond in de weg en ook Neall Mouthaan zag zijn pegel gestopt door Bobby Janssen.
Al met al een matige wedstrijd die eindigde in een kleurloos gelijkspel: 0-0.
a.s. zaterdag komt Heerjansdam op bezoek en daar heeft de Noord nog wat tegen goed te maken gezien de smadelijke 5-1  nederlaag van 7 oktober 2017.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Nick Jonkman – Leon Steketee – Andrew van Tiggelen – Toine v.d. Berg ( 38. Desley de Wolf ) – Mitch Fransen – Marvin Strik ( 58. Dejan de Feiter )  – Arif Irilmazbilek –  Sander de Heus ( 72. Neall Mouthaan ) Melvin Zaalman.