FC IJsselmonde (za) boekt zwaarbevochten zege in topper tegen CKC

0
Foto: Wil Schippers

Voor de wedstrijd was de opdracht voor FC IJsselmonde duidelijk. Winnen van CKC zou de koppositie opleveren. Met die gedachte gingen de bezoekers het veld in. Dat leverde een goede eerste helft met een terechte voorsprong op. In de tweede helft moest CKC komen, maar ondanks een flink overwicht leverde dat voor de thuisploeg geen treffers op. Na het bevrijdende eindsignaal was de vreugde bij IJsselmonde enorm.

In de eerste helft hadden de gasten de zaakjes goed op orde. Met een gesloten defensie werd CKC opgevangen. De bal werd keer op keer afgepakt en in de tegenaanval werd IJsselmonde enkele keren gevaarlijk. Zo kon Benjamin Baan uit de draai uithalen, maar zijn schot miste kracht. Ook Kevin Muanza kwam tot een schot, dat echter een halve meter naast vloog.

CKC probeerde er uit te komen met de rappe buitenspelers. De defensie van de bezoekers gaf echter geen krimp en wist het meeste gevaar te neutraliseren. Bij enkele gevaarlijke hoge ballen bracht goalie Koolmees bekwaam redding. Eenmaal werd het erg dreigend toen de linksbuiten de achterlijn haalde en voorgaf. De voorzet was echter achter de spits gespeeld waarop de kans verkeken was.

IJsselmonde bleef het betere van het spel hebben en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-1. Een vrije trap werd voor het doel geslingerd door Rick dos Santos. De bal werd niet goed verwerkt door de defensie van CKC en viel voor de voeten van Benjamin Baan. De aanvaller schoot uit de draai in de verre hoek raak.

In de tweede helft begon de thuisploeg direct met de jacht op de gelijkmaker. IJsselmonde kwam slecht uit de kleedkamer en gaf teveel ruimte weg. Een enorme knal vanaf een meter of twintig spatte op de kruising boven Koolmees uiteen, er was een scrimmage in het strafschopgebied van de bezoekers en CKC mocht enkele malen vrij voorgeven. Het bleef echter 0-1.

CKC bleef druk zetten. Via goed veldspel ging de bal constant van links naar rechts. IJsselmonde kon in het eerste deel van de tweede helft slechts verdedigen. Het ontbrak CKC echter aan de eindpass. Diverse voorzetten vlogen over het doel van Koolmees in de ballenvanger zodat hele grote kansen uitbleven. Eenmaal kwam de bal in het strafschopgebied pal voor de voeten van een middenvelder, maar zijn schot miste alle kracht zodat Koolmees kon redden.

Richting het einde van de wedstrijd ging CKC alles of niets spelen. Daardoor bleef de druk aanhouden, maar IJsselmonde kon nu meer counteren. Dat leverde een goede kans voor Rick dos Santos op. Na mooi terugleggen van Van ’t Hof knalde de linksback op de doelman. Verder kreeg IJsselmonde een indirecte vrije trap in de zestien na een terugspeelbal, maar CKC wist met veel man op de lijn redding te brengen.

De thuisploeg bleef met vereende krachten de aanval zoeken, maar IJsselmonde werkte alle ballen net zo hard weer weg. Tot frustratie van CKC tikte de tijd weg en iets voor half zes floot de scheidsrechter, toch opluchting van alles wat IJsselmonde was, voor de laatste keer. De koppositie was binnen. ‘Deze zege is heerlijk’, sprak trainer Van Leeuwen.