De werkploeg (51): OVV

0

In het voetbalseizoen zet Jan Schoonen namens VoetbalRotterdam elke week de vrijwilligers van de werkploeg van een voetbalvereniging in de regio op de foto. Voor de 51e aflevering is hij langs geweest bij OVV op het sportpark aan de Zwartelaan in Oostvoorne.

Abe Langendoen is elke dag aanwezig bij OVV. Om half 8 is hij als eerste present. Abe doet alles: schoonmaken, opruimen, repareren wat stuk is en nog veel meer. Hij is bijna 60 jaar lid en heeft in het verleden altijd de jeugd getraind.  

Vol van den Berg is net als Abe een OVV-er die niet op een uurtje meer of minder kijkt. Op maandag is hij in de weer om de kantine schoon te maken, de rest van de week draait hij bardiensten. 40 uur in de week haalt hij met gemak. Ook hij is 60 jaar lid en nog altijd komt hij met plezier. ‘Anders was ik na mijn werk in de horeca toch maar in een zwart gat gevallen’, zegt hij.

Cor van der Nol is 12 jaar geleden als erelid benoemd. Ook hij heeft veel verdiensten voor OVV, de club waar hij al 62 jaar lid is. Hij heeft vroeger veel elftallen getraind. ‘Van de F-jes tot en met het eerste’, zegt hij. Tegenwoordig maakt hij op maandagochtend de kleedkamer schoon. Dat doet hij samen met Cees Spoorendonk, die sinds hij 8 jaar geleden met pensioen ging ook een hand uit de mouwen steekt bij OVV. Als er geschilderd moet worden op de club, dan doet Cees dat. Teun van Toledo is eveneens in de kleedkamers in de weer. Al meer dan 10 jaar is Teun elke maandag present. Ook Ruud Stroeve is in de kleedkamers aan het werk. Ruud is 5 dagen in de week op de club en altijd binnen bezig. ‘Dat  is wel zo lekker warm’, zegt hij.

Wim Briggeman is niet met bezems en borstels in de weer. Toch is Wim 4 dagen in de week present. Hij doet de administratie op de computer en tevens ondersteunend werk voor de penningmeester.

Jaap Weijerse is elke maandag aanwezig. ‘En als er veel werk is, kom ik een dag extra’, zegt hij. Jaap doet de buitenboel: opruimen, graskanten maaien, onkruid verwijderen. Bijna 15 jaar geleden heeft hij gereageerd  op een oproep om vrijwilligers in het clubblad. Buiten is ook Jan van Toledo in de weer. Jan is de man van de bosmaaier. Vooral na april heeft hij veel werk bij OVV. ‘Vanaf die tijd groeit alles hard en met de bosmaaier haal ik dan alles weg waar de machines niet bij kunnen,’ legt hij uit.

Gerard Stroeve is ook lid van de werkploeg. Maar hij is er niet elke week. Toch is hij een waardevolle kracht want hij doet alles wat met de elektriciteit te maken heeft. ‘Ach, de hoeveelheid werk valt wel mee hoor’, bagatelliseert hij zijn werk. ‘Die drie lampen per jaar die ik moet vervangen stellen toch niks voor?’

Paul Erkens is de kantineman. Hij maakt de schema’s voor de barbezetting, regelt de in- en verkoop en is 6 ochtenden per week voor de club bezig. Cobi Langestraat heeft meer dan 15 jaar kantinewerk verricht bij OVV. Nu heeft ze een stapje terug gedaan, maar komt op maandag nog wel koffie drinken en af en toe een handje meehelpen. Haar man Cor is vandaag ook present. Hij is 20 jaar secretaris geweest en tegenwoordig is hij tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal de omroeper van dienst.

In de papiercontainer is Henk van der Blom bezig. Dat doet hij elke avond en ook op zaterdag. Dat doet hij samen met Barend en met Cor Stolk, maar die zijn op de dag van de foto’s niet aanwezig. Dat zijn Piet Riedijk en Cor van Bodegom ook niet. Zij staan dus niet op de foto, maar ook hun werk wordt gewaardeerd. Zeker weten.