SHO zet leden in het zonnetje

0

SHO-voorzitter Serge Knook kon worden overgegaan tot het feestelijker deel van de bijeenkomst. De onderstaande leden zijn tijdens de nieuwsjaarsreceptie gehuldigd.

 

25 jaar lid van SHO

Jan van Orsouw: Is vrijwel al heel de periode dat hij lid is van SHO ook betrokken bij de sponsorcommissie. In die hoedanigheid ook een periode bestuurslid geweest. Ook nu nog steeds redactielid van de presentatiegids. Vorig jaar benoemd tot lid van verdienste van SHO.

40 jaar lid van SHO

Eelco Dröge: Speelde in de SHO jeugd altijd in de hoogste elftallen met veel talentvolle medespelers, daardoor ook menigmaal kampioen geworden. Later ook nog een tijd in de senioren gespeeld. Ondanks dat hij al een hele tijd in Numansdorp woont nog steeds lid van onze vereniging.

Jan den Hartigh: Groot talent in de jeugd en al vroeg eerste elftalspeler in toen nog derde klasse. Was links op het middenveld een spelbepalende speler. Maakte diverse kampioenschappen met het eerste elftal mee. Een van de hoogtepunten was in 1997 ongetwijfeld de bekerfinale tegen Babberich in de Kuip als voorwedstrijd van de Amstelcupfinale Roda JC-Heerenveen.

Barry Schipper: Was in de jeugd keeper maar werd al snel jeugdleider en -trainer. Ging daarna trainerscursussen volgen en is tegenwoordig een gewaardeerd trainer met een uitstekende reputatie.

Johan van Zuuren: Zijn voetballoopbaan mag geen naam hebben. Hij vond dingen organiseren leuker en heeft de gave om ook anderen enthousiast te maken voor zijn ideeën. Hij was bijvoorbeeld een van de eersten die met het idee kwam om begin jaren ‘90 met een supportersbus naar uitwedstrijden van het eerste te gaan rijden. Befaamd waren ook de dartstoernooien die hij organiseerde toen SHO net was verhuisd naar de Kikkershoek.

50 jaar lid van SHO

Piet de Waal: Was al ruim de dertig gepasseerd toen hij bij SHO kwam spelen. Maakte met het zesde elftal een aantal opeenvolgende kampioenschappen mee met ook voor de toeschouwers aantrekkelijk voetbal.

60 jaar lid van SHO

Cees van Oudheusden: Speelde als aanvoerder een ontelbaar aantal wedstrijden in het tweede elftal in de tijd dat het eerste aan de top stond in Nederland. Was ook regelmatig invaller in het toenmalige vlaggenschip. Maakt al meer dan tien jaar deel uit van de werkploeg die er voor zorgt dat er wekelijks kan worden gespeeld op de velden.

Cees van Pelt: Was in de goede tijd van SHO aanvoeder van het derde. Lang geleden was SHO Cees bijna kwijt geweest aan Zwart Wit’28, maar omdat hij hier een huis kreeg werd de overschrijving op het laatste moment ingetrokken. Jarenlang bestuurslid wedstrijdzaken geweest en maakt ook al meer dan tien jaar deel uit van de werkploeg.

Ton van de Wetering: Haalde als speler ook het tweede elftal maar speelde toch de meeste wedstrijden in het derde. Nog steeds trouw supporter van het eerste.

70 jaar lid van SHO

Frans van de Marel: Net na de oorlog lid van SHO geworden en heeft op alle locaties waar SHO vroeger was gehuisvest, HBS-veld, Bosschekaag en Sportlaan, gespeeld. Maakte jarenlang deel uit van een vaste vriendenploeg waarmee hij ook talloze kampioenschappen behaalde. Van de Marel (82) is na Johan Loe van Zuuren (87), Herman Brussaard (87) en Piet Kooiman (95) de vierde persoon die de mijlpaal van 70 jaar lidmaatschap van SHO mag bereiken.