Olympia tegen Nieuwerkerk levert geen winnaar op

0

Een terechte einduitslag, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Was voor rust de thuisclub grotendeels de bovenliggenende partij, zo speelde Nieuwerkerk na rust met nog meer inzet en kracht en zette het Olympia regelmatig vast op eigen helft. De gelijkmaker was dan ook volkomen verdiend, maar verder liet de thuisclub het ook niet komen.

Trainer Omar Khan kon geen gebruik maken van de geblesseerde spelers Bart Slob en Shayron Curiel. Voor de rest was iedereen fit uit het trainingskamp teruggekeerd inclusief doelman Sander Hoffmann die na lang blessureleed weer zijn opwachting maakte.

Het eerste begin was voor Nieuwerkerk. Eerst was er een kans voor Jeffrey Schenk, maar zijn inzet ging voorlangs en vervolgens testte Jordan Kroon de Goudse doelman met een hard schot. Daarna nam Olympia het heft in handen en drong het fel aan. Een snel genomen vrije trap in de 19e minuut belandde op de paal en daar had Nieuwerkerk alle geluk van de wereld. Olympia bleef aandringen en was in de 28e minuut opnieuw gevaarlijk, echter tot een treffer leidde dit niet. Vijf minuten later dacht Nieuwerkerk de leiding te nemen. Een schitterende vrije trap van Remco Langerveld caramboleerde buiten bereik van de Goudse goalie via de paal terug in het veld. Dit had beter lot verdiend. Even leek het erop dat Nieuwerkerk het initiatief weer zou opeisen toen Davi Lizardo in de 37e minuut Donny van der Dussen bereikte, maar dienst schot ging naast. In dezelfde minuut kwam Olympia toch op voorsprong. Het brak door op links en het liet doelman Sander Hoffmann met een harde schuiver kansloos.

Na rust kwam de doelman niet meer terug. Zijn oude enkelblessure speelde hem weer parten en verhinderde hem  verder te spelen.  Delano Kortstam, ook net hersteld van een blessure, kon zijn taak na rust overnemen. Ook Kevin Kamerbeek bleef achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Ryan Santos. In de 47e minuut noteerden we een spectaculaire redding van doelman Delano Kortstam toen Olympia dacht te profiteren van een vrije schietkans. Het leverde slechts een hoekschop op. Nieuwerkerk zette een tandje bij en wilde niet opnieuw achteruit gedrongen worden. Toch moest het in de 58e minuut toezien dat een vrije trap op de kruising belandde. Het leek het sein voor nog meer inzet.

Vooral Davi Lizardo werd een grote plaag voor de Goudse defensie. In de 62e minuut was Rowendey Schoop dichtbij, maar de doelman van Olympia bracht redding. Een minuut later viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Remco Langerveld rondde een voorzet af van Davi Lizardo die door de felle inzet van Jodan Kroon op het middenveld  door hem in balbezit was gebracht. De 1-1 stond nauwelijks op het bord toen Davi Lizardo opnieuw doorbrak. Nu redde de Goudse doelman zijn ploeg. Olympia deed in de 70e minuut nog iets terug, maar de kopbal trof geen doel. Het was daarna opnieuw Davi Lizardo die de aandacht opeiste. Het slotakkoord was voor Remco Langerveld die in de slotminuut met een volley de bal met rechts hard en hoog overschoot. Het zou gezien de spelverhouding teveel zijn geweest. Wel mogen beide ploegen terugkijken op een aantrekkelijk en sportieve wedstrijd, waarin de toeschouwers zich geenszins verveeld hebben.

Opstelling: Sander Hoffmann (46. Delano Kortstam) – Kevin Kamerbeek (46. Ryan Santos) – Shanon Koetsier – Mike van de Ruit – Jeffrey Schenk – Shane van den Engel – Jordan Kroon – Donny van der Dussen (81. Daniel da Cruz) – Remco Langerveld – Rowendey Schoop – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter