Klinkenberg voor onbepaalde tijd bij DCV

7

DCV en Ronald Klinkenberg maken vandaag bekend dat zij hun samenwerking verder continueren. Niet voor een of twee seizoen, maar voor onbepaalde tijd. De oefenmeester is in zijn tweede periode als trainer bezig aan zijn 2e seizoen en gaat in totaal zijn 9e seizoen als hoofdtrainer in bij de Krimpense club.

“DCV is vijf jaar geleden een weg ingeslagen waarbij het heel bewust een richting heeft gekozen: Het groeien van onze prestaties in een breed kader, waarbij het opleiden van eigen jeugd en een herkenbaar eerste elftal centraal stonden”, aldus Hans Scheffer, Technisch Manager van DCV. “En dat is gelukt: Inmiddels speelt ons eerste elftal op 1e klasse niveau, maken we significante stappen binnen onze jeugdafdeling en ontwikkeld de club zich in breed kader. Ronald Klinkenberg is hierin een belangrijke pion. Naast zin rol als 1e elftal trainer is Ronald een belangrijke drijver voor de voetbaltechnische – en organisatorische ontwikkeling van de club. Die unieke combinatie maakt het dat DCV en Ronald hebben besloten om de samenwerking op dit vlak voor onbepaalde tijd te verlengen”.

Brede technische rol

Naast zijn rol als 1e elftal trainer zal de oefenmeester dus een belangrijke rol gaan spelen binnen het het organisatorisch hart van DCV. “De afgelopen jaren bij DCV heb ik gemerkt dat het voetbal veranderd is en dat met name de organisatie een andere kijk nodig heeft “, aldus Ronald Klinkenberg. “ Voetbal in 2018 behoeft een andere kijk en de wereld om ons heen is veranderd. Als club moet je daarom op een andere manier kijken naar je opleiding, naar je organisatie en naar je aansturing. Als je kijkt naar ons 1e elftal spelen daar maar liefst 7 spelers in die in ons U23 elftal spelen, en dat op 1e klasse niveau. Dat is anders dan vroeger en ik vind dat meer dan ooit belangrijk om hier een vitale rol in te spelen. DCV heeft een enorm potentieel waar nog veel groeimogelijkheid in zit, en dat wil ik de komende jaren samen met de club gaan bewerkstelligen in een brede rol. De ambitie is om met onze jeugdafdeling zowel in kwantiteit als kwaliteit stappen te maken en met ons eerste elftal een rol van betekenis te spelen in de 1e klasse, want dat is waar DCV thuishoort”

7 REACTIES