Voorstel: ‘Ook Derde Divisie naar weekendvoetbal’

5
Advertentie

De voetba;piramide heeft weer een nieuwe wending aangenomen. De KNVB wil de derde divisies ook gaan indelen op regio, onafhankelijk van de speeldag. Dat meldt Wil van den Heuvel, journalist van het Eindhovens Dagblad op Twitter. De zaterdagploegen houden daarin wel het recht om op zaterdag (18:00) te spelen.

De journalist stelt dat de derde divisies daardoor regionaler worden.

Door de wijziging zouden betekenen dat regioclubs ASWH, Capelle en Spijkenisse niet meer naar het Oosten en Noorden van het land moeten maar regioclubs Westlandia, HBS en Quick treffen.

5 REACTIES

  1. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. Mogen we zeker om 18.00 uur op zaterdag spelen. Super gezellig en wat een publiek zal er dan komen….

  2. Denk dat het goed is dat de KNVB nu eens door pakt op de 2 vraagstukken/ aandachtspunten 1. Hoe dient de piramide eruit te zien, hoe komen we tot een sterkere competitie met minder extreme uitslagen, minder reis afstanden, verenigingen nemen af (zeker in west 2) en spelen in het weekend (vrijdag,zaterdag of zondag)
    2 Hoe gaan we nu de opleiding doen en verbeteren om zodoende aansluiting weer te krijgen. Wij hebben altijd voorop gelopen waardoor ander landen bij ons kwamen kijken en zaken overnamen en hebben doorontwikkeld. Naar mijn idee hebben wij in Nederland de afgelopen 10 jaar stil gestaan. Wat we wel moeten proberen dit rationaal en met feiten te benaderen en niet te veel met emotie. Misschien kunnen we dan weer aansluiting krijgen!

  3. Deze ontwikkeling ligt helaas niet in de handen van de KNVB. In de randstad is al jarenlang een beweging naar zaterdag aan de hand. Dr de KNVB en de “traditionele” zaterdag verenigingen niet de ballen hebben om een wederzijdse verplichting voelen om op zaterdag en ook op zondag te gaan spelen is jammer maar ook dat gaat niet veranderen. Maar wat gaat er gebeuren met het gat dat op zondag ontstaat? Jeugd van de “traditionele” zaterdag clubs gaat ook niet spelen op zondag. Maar de financiële huishouding van de zondag verenigingen is wel gemaakt over 2 dagen inkomsten genereren. Ik hoor KNVB n gemeentes daar nooit over. Kunnen we daar nu eens een keer voor rond de tafel misschien?